Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Τελικά αποτελέσματα: Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεκλέγεται πρόεδρος με 59,92% έναντι 40,08% του Δούκα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επικρατώντας στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών με ποσοστό 59,92%, λαμβάνοντας 125.820 ψήφους. Ο αντίπαλός του, Χάρης Δούκας, συγκέντρωσε το 40,08% των ψήφων, με 84.149 ψήφους. Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 213.001 φίλοι και μέλη του κόμματος, με τα έγκυρα ψηφοδέλτια να ανέρχονται σε 209.969, ενώ υπήρχαν 3.032 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Χάρης Δούκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας στο κόμμα. «Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα», τόνισε ο κ. Δούκας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, με στόχο ένα μεγάλο και δυνατό κόμμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και δεν έχει προβεί ακόμη σε δηλώσεις, επιβεβαίωσε τη θέση του ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του κόμματος. Η νίκη του έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών του για ανανέωση και ενδυνάμωση της πολιτικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε τη δυναμική του κόμματος, καθώς η συμμετοχή παρέμεινε υψηλή και στον δεύτερο γύρο, με πάνω από 213.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέρχονται στις κάλπες, παρά τη μείωση σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Τα αποτελέσματα δείχνουν τη σαφή προτίμηση του εκλογικού σώματος προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πλέον καλείται να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ προς την επόμενη φάση του πολιτικού του μέλλοντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και εξέφρασε την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση. Η επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως βασικού πολιτικού πόλου στην κεντροαριστερά της χώρας.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη σαφή υπεροχή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ η εκλογική αναμέτρηση κλείνει με μια αίσθηση ενότητας και συναίνεσης για το μέλλον του κόμματος, καθώς ο Χάρης Δούκας εξέφρασε τη δέσμευσή του να παραμείνει ενεργός και να συνεχίσει να συμβάλλει στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Medley συνδυάζει αριστοτεχνικά την ευελιξία ενός ελαφριού δίτροχου με αστικό προσανατολισμό με τον δυναμισμό ενός σκούτερ με μεγάλους τροχούς και την άνεση...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις επηρεάζουν το κυκλοφορικό σύστημα – την καρδιά, τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο η Εθνική Ελλάδας θα υποδεχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Ιρλανδία (13/10, 21:45) και θα ψάξει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στη διοργάνωση. Σύμφωνα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η ιαπωνική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών συμπλέουν μετά το διαζύγιο με την EA Sports. Συγκεκριμένα, η Konami θα είναι ο επίσημος...