Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη ο β’ γύρος των εκλογών του ΠΑΣΟΚ: 62.023 ψήφισαν μέχρι τις 11:00

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να διεκδικούν την προεδρία του κόμματος. Μέχρι τις 11:00 το πρωί, είχαν ψηφίσει 62.023 μέλη και φίλοι του κόμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, καταγράφοντας μείωση συμμετοχής κατά 5,55% σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, όπου μέχρι την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 65.671 άτομα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ψηφίζοντας στις 10:30 στο Ίλιον, τόνισε τη σημασία της στιγμής για το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε την εμπιστοσύνη των μελών για να συνεχίσει η παράταξη να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις της πολιτικής ζωής. «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το κόμμα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη.»

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Αθήνας, ψήφισε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής για την αλλαγή πορείας του ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί», δήλωσε, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Η ψηφοφορία συνεχίζεται μέχρι τις 7 το απόγευμα, με τους δύο υποψήφιους να ελπίζουν σε υψηλή συμμετοχή, καθώς η εκλογική διαδικασία αναμένεται να κλείσει τον κύκλο της αναζήτησης νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως αναφέρει το NEWS247, από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο καταστροφικός τυφώνας «Μίλτον» μπορεί να μην είναι ο τελευταίος που θα πλήξει τις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι παρακολουθούν δυο...

ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν έχω δει ποτέ μια καταιγίδα να συγκεντρώνει τόση παραπληροφόρηση», δηλώνει στην εφημερίδα Guardian η Κέιτι Νικολάου, μετεωρολόγος από το Μίσιγκαν, η οποία πριν...

ΔΙΕΘΝΗ

Όσο περνούν οι ώρες από την αποδρομή του τυφώνα Μίλτον στην Φλόριντα και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να εντοπίσουν αγνοούμενους και εγκλωβισμένους...