Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό Κασσελάκη – Επόμενος σταθμός το συνέδριο

Με ισχυρή πλειοψηφία 138 ψήφων επί 151 παρόντων, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος. Η απόφαση θα υποβληθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 7-8 Νοεμβρίου, όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Παρά τη μεγάλη πλειοψηφία, η συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, με υποστηρικτές του Κασσελάκη να εκφράζουν έντονες αντιδράσεις έξω από το ξενοδοχείο, καταγγέλλοντας «μπλοκάρισμα της δημοκρατίας» από την πλειοψηφία του κόμματος. Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε τη συνεδρίαση “δύσκολη” και τόνισε ότι το κόμμα περιφρούρησε τη δημοκρατική του λειτουργία, απορρίπτοντας την κατηγορία ότι υπήρχε πρόθεση αποκλεισμού.

Από την άλλη, ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε ότι η απόφαση της ΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος, ενώ επεσήμανε πως η ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων (24 Οκτωβρίου) προηγείται του Συνεδρίου, καθιστώντας αδύνατη την εκ νέου ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη.

Την πρόταση για αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Κασσελάκη κατέθεσε ο Γιάννης Μουζάλας, ενώ νωρίτερα, ο Θύμιος Γεωργόπουλος πρότεινε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Η συνεδρίαση της ΚΕ ξεκίνησε με καθυστέρηση 2,5 ωρών λόγω δυσκολιών στην επίτευξη απαρτίας, με 148 μέλη να συμμετέχουν τελικά. Υποστηρικτές του Κασσελάκη επέλεξαν να μην παραλάβουν καρτελάκια διαπίστευσης, προσπαθώντας να αποτρέψουν την απαρτία, ενώ κατήγγειλαν μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας.

Ο Παύλος Πολάκης απείχε από τη συνεδρίαση, καθώς ξεκίνησε την προεκλογική του περιοδεία στην Κρήτη, σχολιάζοντας ότι «οι τακτικές αποκλεισμού ματαιώνονται». Ο Νικόλας Φαραντούρης επίσης κατέκρινε τον Κασσελάκη για προσωπική στρατηγική.

«Είμαι εδώ, η φωνή μας είναι το συνέδριο» ανέφερε εν τω μεταξύ στο X ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του αντίδραση μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να απορρίψει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του κόμματος.

Δείτε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Renault θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο εκθεσιακό της μοντέλο, το Twingo E-Tech, στο περίπτερο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2024, που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το 3 αναφέρεται στο μέγεθος του οχήματος, και το 90 στα πολυλειτουργικά, καθημερινά οχήματα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα βήτα αναφέρεται στο ενδιάμεσο στάδιο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μπροστά σε ένα απόκοσμο σκηνικό, το «βαμμένο στα κόκκινα« από την ηλιακή καταιγίδα ουρανό, που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Γη βρέθηκαν οι κάτοικοι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον διαγωνισμό θα πρέπει να γυρίσει ένα μοναδικό βίντεο με θέμα τη νέα Mustang Dark Horse που βρίσκεται στο περίπτερο...