Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζική έξοδο ετοιμάζει η «φρουρά Τσίπρα» με εκλογή Κασσελάκη

Μαζική και θορυβώδη έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν οι «87» του Αλέξη Τσίπρα, πριν από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, αν ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του, δεν καταφέρει να αλλάξει την εικόνα των δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν τον Στέφανο Κασελάκη -ο οποίος συνεχίζει να διστάζει- ως απόλυτο φαβορί.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη, προχθές, ότι αν εκλεγεί ο Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Και αυτό διότι οι «87», πέραν του ότι προσπαθούν να εκβιάσουν την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλουν και την ειλημμένη απόφασή τους να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης.

«Με τον Κασσελάκη δεν συνεχίζουμε στο κόμμα. Θα αποχωρήσουμε. Και θα το κάνουμε ίσως και πριν εκλεγεί, αν όλα δείχνουν ότι πάμε προς τα εκεί», όπως εκμυστηρεύεται στον Ελεύθερο Τύπο έμπειρο στέλεχος των «87», που πάντως εκτιμά ότι η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου θα αλλάξει την εικόνα των δημοσκοπήσεων και στους περίπου δύο μήνες που απομένουν έως τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, το κλίμα θα αλλάξει δραστικά υπέρ του κ. Φάμελλου.

Περιττό, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι η κίνηση αυτή έχει ήδη το «οκ» του Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές και μη, είναι βέβαιοι ότι θα κάνει τη δική του κίνηση στην πολιτική σκηνή, μετά την οριστικοποίηση των εξελίξεων σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ανθρωποι του Αλέξη Τσίπρα, εξάλλου, διοχέτευαν επιλεκτικά σε ΜΜΕ ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε από το Mega, σε ερώτηση αν επιθυμούν ένα νέο κόμμα στα αριστερά της Ν.Δ., το 39% απάντησε θετικά. Και τόνιζαν ότι από την η ανάλυση αυτού του 39%, προκύπτει ότι είναι κυρίως νέοι 17-39 όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος στην πολιτική για ένα νέο κόμμα.

Αρα, σύμφωνα με το μήνυμα που στέλνει το επιτελείο Τσίπρα, οι 6 στους 10 στην Ελλάδα θεωρούν ότι δεν χρειάζεται νέο κόμμα, αλλά 4 στους 10 θέλουν ένα νέο κόμμα και μάλιστα στον χώρο της κεντροαριστεράς, όπου ήδη υπάρχουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.

Αλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι μέτρηση μεγάλης και γνωστής δημοσκοπικής εταιρίας, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας αλλά πήγε στους πελάτες της εταιρίας που την παρήγγειλαν, κατέγραψε πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητικών γνωμών για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής της έρευνας να σχολιάζει ότι είναι και «τσιμενταρισμένο».

Σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να βρει το… αντίδοτο στο καθημερινό… ξεκατίνιασμα στο οποίο επιδίδονται τα στελέχη του στα ΜΜΕ και στα social media και κυρίως δεν έχει βρει απαντήσεις στην αυτόματη σύγκριση που κάνει η κοινή γνώμη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης οδεύει σε εκλογή νέου προέδρου, αλλά σε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα. Στελέχη του όμως ζητούν να υπάρξει debate μεταξύ των υποψηφίων, με τα social media να αναρωτιούνται (και να οργιάζουν) πώς θα καταφέρουν να τελειώσουν ένα debate ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης και ίσως άλλος ένας υποψήφιος.

Αυτό το τελευταίο προκύπτει από την εκτίμηση ορισμένων εκ των «87» που λένε ότι αν δουν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος δεν έχει την υποστήριξη του συνόλου των ψηφοφόρων που εκφράζουν οι «87» του Αλέξη Τσίπρα και έχει απώλειες, τότε πρέπει να βρεθεί ένας ακόμα υποψήφιος ή υποψήφια για να μαζέψει αυτές τις απώλειες. Και στον δεύτερο γύρο να δηλώσει ότι στηρίζει Φάμελλο.

Γιατί καθυστερεί ο Στέφανος να αποφασίσει

Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες, έχουμε ήδη την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη, με κατατεθειμένες τις υπογραφές 31 μελών της Κ.Ε. συν την υπογραφή του ευρωβουλευτή και πρώην μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, του Σωκράτη Φάμελλου, χωρίς τις αναγκαίες υπογραφές, ενώ Ολγα Γεροβασίλη και Νίκος Παππάς βγήκαν με δηλώσεις τους εκτός κούρσας.

Την ίδια στιγμή, έχει αναπτυχθεί ολόκληρη φημολογία γύρω από την καθυστέρηση του Στέφανου Κασσελάκη να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα. Νεότερες πληροφορίες λένε ότι θα ανακοινώσει επισήμως ότι είναι υποψήφιος μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής στις 5 Οκτώβρη, αλλά άλλες κομματικές πηγές επιμένουν ότι θα το καθυστερήσει όσο έχει δικαίωμα, επειδή θεωρεί ότι ενισχύεται όσο δεν το ανακοινώνει. Πρώτον επειδή συντηρείται ο θόρυβος γύρω από τον ίδιο και δεύτερον επειδή συνεχίζονται οι επιθέσεις του κομματικού συστήματος, οι οποίες -κατ΄ αυτήν την ανάγνωση- τον ενισχύουν έναντι της κομματικής βάσης που θα κληθεί να ψηφίσει στις 24 Νοεμβρίου.

Υπάρχουν ωστόσο στελέχη που επιμένουν ότι ο κ. Κασσελάκης διστάζει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και δεν λειτουργεί βάσει κάποιου επικοινωνιακού σχεδίου. Και διστάζει επειδή βρίσκεται προ διλήμματος. Το οποίο είναι να αξιοποιήσει τους πόντους που του δίνει η επιχείρηση θυματοποίησής του από τους «87» του Αλέξη Τσίπρα για να κερδίσει την εντολή της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ή για να προχωρήσει στη σύσταση δικού του πολιτικού φορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στον απόηχο των ιστορικών πλημμυρών που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στη χώρα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ εξαπέλυσε έναν απίθανο πόλεμο ενάντια στους κάστορες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο μοναδικός εκθεσιακός θεσμός αυτοκινήτου έρχεται να γράψει νέα σελίδα στη εκθεσιακή αγορά των αυτοκινήτων προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες της. Από τις 5...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με μία επίσκεψη στα σημεία πώλησης Aprilia και Moto Guzzi, θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να δείτε από κοντά και να δοκιμάσετε τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,...