Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβρασμός στην Κεντροαριστερά – Κασσελάκης: Υποψηφιότητα για την ηγεσία ακόμη και απέναντι στον Τσίπρα – «Ρίχνει γέφυρες» στον Ανδρουλάκη

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία ενός κεντροαριστερού φορέα ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα ανοίγματα που έκανε αφ΄ενός προς στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη και αφ’ ετέρου προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, δημιουργούν νέα δεδομένα. Την πρόταση για κοινή κοινοβουλευτική δράση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε θετική και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στην Κουμουνδούρου, αναταράξεις προκαλεί η απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου από τη θέση συμβούλου στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος.

Ενώ οι προτάσεις για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση, πληθαίνουν και οι «μνηστήρες» που θα μπορούσαν να ηγηθούν του εγχειρήματος. «Παρών» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλέγω από τη βάση διότι δεν πιστεύω στη συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη λαϊκή νομιμοποίηση» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ερώτηση αν είναι υποψήφιος ακόμα κι αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Με διάθεση αυτοκριτικής ο Στέφανος Κασσελάκης «ρίχνει γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη και ξεκαθαρίζει ότι στην υπόθεση των υποκλοπών είναι με το θύμα και όχι με τον θύτη, ενώ ανοιχτός στην πρότασή του για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλουμε λογικές ρεαλιστικές προοδευτικές κινήσεις που θα αναδεικνύουν ελλείμματα κυβέρνησης για στέγαση, για τα ολιγοπώλια, την ενέργεια. (…) Είμαι θετικός αλλά θέλω ρεαλισμό και πρόοδο και όχι λαϊκισμό» διευκρίνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews.

Με την πρόταση για κοινοβουλευτικές συμπράξεις να βρίσκεται στο τραπέζι, η Βούλα Κεχαγιά δηλώνει στιες «Συνδέσεις» τοθυ ΕΡΤNews ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με την αυτόνομη πορεία του. «Και αν πράγματι η κοινωνία έρθει και πει, είναι αξίωση να φύγει η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη και να δούμε έναν μεγάλο φορέα της κεντροαριστεράς, τότε λοιπόν, θεωρητικώς θα εξελιχθούν προς αυτή την κατεύθυνση τα πράγματα».

«Γκρίνια» για απομάκρυνση Θεοχαροπουλου

Στην Κουμουνδούρου αίσθηση προκαλεί η απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου από τη θέση συμβούλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο πρόκειται για «αντίποινα» στην κοινή του πρόταση με τον Γιάννη Ραγκούση για εσωτερικό δημοψήφισμα στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενημερώθηκα κατ΄ ιδίαν από την αρμόδια βουλευτή, έγινε για πολιτικούς λόγους. (…) Είναι πρωτόγνωρο για δημοκρατικό πολιτικό κόμμα» σημείωσε ο κ. Θεοχαρούπολος.

Εκδήλωση Ινστιτούτου Τσίπρα: Συνύπαρξη Κασσελάκη, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών της Νέας Αριστεράς

Μηνύματα για την Κεντροαριστερά ήρθαν και από την εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα. Παρουσία σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, του Αλέξη Χαρίτση και στελεχών από τη Νέα Αριστερά, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο τη Κεντροαριστεράς, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδωσε τον τόνο με την αναφορά του στο «Λαϊκό Μέτωπο» Αριστεράς και Κεντροαριστεράς στη Γαλλία.

«Το προοδευτικό μέτωπο στη Γαλλία παράδειγμα για όλους» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ένα άλλο στιγμιότυπο, ο κ. Παπανδρέου έριξε «καρφί» χρησιμοποιώντας τη λέξη «Ολαντρέου» που είχε αναφέρει στο παρελθόν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει τον αντίχειρά του και να χαμογελά. «Αν ήταν εδώ ο Ολάντ, θα κάναμε ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη».

Παρέμβαση Τσίπρα: «Καμπάνα κινδύνου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

Πάντως, παρέμβαση για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη πραγματοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας «καμπάνα κινδύνου» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με έμφαση στην αποχή και την ενίσχυση της ακροδεξιάς.

«Οι εξελίξεις αυτές, τα εκλογικά μαθηματικά, οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας επιβάλλουν πρώτον να διαγνώσουμε με ψυχραιμία και χωρίς ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα. Και να την αλλάξουμε προς όφελος της προόδου και να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά αναμένεται να αποτελέσουν συνάρτηση και των εξελίξεων στο εσωκομματικό πεδίο, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τη Hyundai, το “N” σημαίνει Νάμγιανγκ, περιοχή στην οποία βρίσκεται το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της κολοσσιαίας εταιρείας στην Κορέα, όπου γεννήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι 22 εθνικές ομάδες –6 γυναικείες και 16 ανδρικές- με τους 60 στο σύνολο αναβάτες τους, θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer είναι το πρώτο μιας σειράς καινοτόμων, νέων ηλεκτρικών οχημάτων της Ford που ανοίγει τον δρόμο για τον πλήρη επαναπροσδιορισμό...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η συχνότητα και το μέγεθος των ακραίων δασικών πυρκαγιών φαίνεται να έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, με τα έξι πιο ακραία έτη να...