ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές – Στο επίκεντρο της προσοχής οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Μικρές πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν σήμερα (8/10) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο DAX30 εμφανίζει απώλειες κατά 0,81%, στο Παρίσι, ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει πτώση σε ποσοστό 0,85%, στη Μαδρίτη, ο κύριος δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 1,36%, το Μιλάνο υποχωρεί σε ποσοστό 2,42% και στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση κατά 0,61%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας περίπου 80 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε πέριξ των 1425 μονάδων, παρουσιάζοντας μικρές απώλειες.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Οριακές μεταβολές εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 2 μονάδες βάσης, στο 2,27%. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου παρουσιάζει αύξηση κατά 1 μονάδες βάσης, στο 3,03%. Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολό-γου κινείται υψηλότερα κατά 1 bps στο 3,44%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης, στο 3,02% και της Πορτογαλίας κυμαίνεται στο 2,76%, με αύξηση κατά 1 μονάδα βάσης ενώ, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει οριακή αύξηση κατά 1 μονάδα βάσης στο 3,22%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Σε πτωτική πορεία βρίσκονται, έως αυτή την ώρα, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει απώλειες κατά 2,13%, στα 75,50 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με αντίστοιχη πτώση 2,09%, βρίσκεται στα $ 79,31.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει μικρές μεταβολές έναντι του ευρώ, της βρετα-νικής λίρας και του γιεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,0975 δολ./ευρώ ενώ με το ιαπωνικό βρίσκεται στα 148,05 γιεν/δολ.

Μικρές ανοδικές τάσεις παρουσιάζει ο χρυσός, με τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου να δια-πραγματεύονται στα 2670,60 δολ./ουγκιά. Αντίθετα, πτώση καταγράφει το ασήμι που παραμένει, όμως, πάνω από τα 31 δολάρια ανά ουγκιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στα έργα, καθώς και τις πολυεπίπεδες και στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, που επηρεάζουν θετικά την αυτοκίνηση αναφέρθηκε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάθε μέλος της ομάδας της Εσπανιόλ κρατούσε στην αγκαλιά του ένα κουτάβι ή περπατούσε με έναν σκύλο, πριν από την αναμέτρηση της La Liga...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδιασμένο για να δημιουργήσει την επόμενη γενιά των Alfisti, το νέο B-SUV αποτελεί την νέα πύλη εισόδου στον μαγικό κόσμο της Alfa Romeo. Η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εκεί, παρουσιάστηκε η γκάμα των αυτοκινήτων με τα οποία θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία της KGM και πιο συγκεκριμένα τα SUV Tivoli, Korando, Torres...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version