ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ: Φοροαπαλλαγές για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια

Είμαστε μια χώρα που αυτή τη στιγμή έχει καταστήσει εντελώς προβληματική την παραγωγή καινούργιων σπιτιών μέσω των επιθέσεων εναντίον του ΝΟΚ, του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, που η εγκυρότητα του θα κριθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας,  και μέσω της ουσιαστικής απαγόρευσης της εκτός σχεδίου δόμησης, είπε μιλώντας στο ΕΡΤNEWS o πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.

Όπως τόνισε, «εν μέσω στεγαστικής κρίσης, είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Η κυβέρνηση όμως κάνει προσπάθειες σε άλλους τομείς, πχ εγκαινιάζει προγράμματα με χαμηλότοκα δάνεια και επίσης προγράμματα για ανακαινίσεις σπιτιών.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ένα πρόγραμμα με κοινωνικό προσανατολισμό του πώς να ανοίξουν τα σπίτια για να βρουν τα νέα παιδιά σπίτια.

Ο πρωθυπουργός είπε όποιος το έχει κενό για τρία χρόνια δεν θα πληρώσει φόρο αν το βάλει στη μακροχρόνια μίσθωση, και το ίδιο κι όποιος το έχει στη βραχυχρόνια μίσθωση, και το γυρίσει στη μακροχρόνια μίσθωση.

Αυτή τη στιγμή όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι, σύμφωνα με τις διαρροές που ακούμε, με μια συρρίκνωση όλων αυτών των εξαγγελιών που είπε ο πρωθυπουργός, που θα δίνανε πολύ σημαντική λύση στο πρόβλημα, λέγοντας ότι η τριετία θα ισχύσει και σαν προϋπόθεση για το κενό».

«Για εμάς δεν είναι απαραίτητο να είναι τριετία για εμάς και ένας χρόνος να ήταν, και ενάμισης χρόνος, φτάνει, δηλαδή από το 2023 και μετά να είναι κενό ένα σπίτι φτάνει γιατί αλλιώς αφήνουμε σπίτια έξω χωρίς λόγο» τόνισε.

Λέω λοιπόν το εξής –σημείωσε-  ότι αν ισχύσει για τη βραχυχρόνια μίσθωση η τριετία, τότε επειδή το μέτρο αυτό έχει μια καταληκτική προθεσμία 31/12/2025, αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι μπήκαν στη βραχυχρόνια μίσθωση το 2023 και 2024 δεν προλαβαίνουν να συμπληρώσουν τριετία, την παράλογη αυτή τριετία, για να πάνε στη μακροχρόνια μίσθωση, με αποτέλεσμα να αποκλείονται δεκάδες χιλιάδες σπίτια να μην μπορούν να φύγουν από την παράδοση.

  • Όσο το μέτρο δεν έχει κόφτες και φραγμούς και αστερίσκους και αποκλεισμούς, τόσο περισσότερο θα αποδώσει, συμπλήρωσε. Τα ενοίκια θα πέσουν θα τα ρίξει η αύξηση της προσφοράς. Δεν έχει ανακαλυφθεί παγκοσμίως κανένας άλλος τρόπος για να πέσουν οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών, παρά μόνο η αύξηση της προσφοράς, είπε.
  • «Μέχρι 31/12/2024 υπάρχει ένα πρόγραμμα φορολογικό που δίνει τη δυνατότητα για διάστημα πενταετίας να υπάρχει έκπτωση για λειτουργικές αλλά και για ενεργειακές δαπάνες, μέχρι 16.000 ευρώ. Αυτό είναι ένα σοβαρό κίνητρο γιατί αφορά τόσο την παροχή υπηρεσίας όσο και υλικά τα οποία αγοράζονται για αυτό το σπίτι» είπε στο ΕΡΤNEWSο φοροτεχνικός Χρήστος Κρίγκας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από την ψηφοφορία των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μεγάλη αποχή, προέκυψε η απόφαση για αύξηση των δασμών εισαγωγής των Κινέζικων ηλεκτρικών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι σπορ γραμμές του Aprilia SR GT αποκτούν τώρα πιο τολμηρή εμφάνιση, κάνοντας ακόμα πιο διασκεδαστικές τις καθημερινές διαδρομές αλλά και τις βόλτες εκτός...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες από πέντε χώρες αρχίζουν την εκπονηση ενός κοινού έργου για τη μελέτη της κατάστασης των υποθαλάσσιων λιβαδιών στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξαν στις 07:00 οι 950 κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version