Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα Γενιά: Οι επιχειρηματίες του αύριο χρειάζονται τα εφόδια, σήμερα

Επιχειρηματικότητα. Ποια είναι η σύνδεσή της με τη νέα γενιά; Σύμφωνα με έρευνα της Orientum, οι μαθητές και μαθήτριες Λυκείου σήμερα, επιλέγουν την επιχειρηματικότητα ως πρώτη επιλογή επαγγέλματος σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40%.

Η ίδια έρευνα ωστόσο, τονίζει το κενό που υπάρχει αναφορικά με την εκμάθησή της στο πλαίσιο του σχολείου.

Ναι, η νέα γενιά μπορεί να μεταμορφωθεί σε εν δυνάμει επιχειρηματίες, να δημιουργήσει ένα ρεαλιστικό business plan, να μοιράσει αρμοδιότητες, να ετοιμάσει προϋπολογισμό, να πραγματοποιήσει αναλύσεις, να εκδώσει μετοχές, να αναζητήσει υποστηρικτές και συνεργάτες και να ξεχωρίσει για τις πρωτοβουλίες της, χαρίζοντας σημαντικές διακρίσεις στην χώρα μας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ναι, η νέα γενιά έχει όραμα, όρεξη και ταλέντο. Αυτό που δεν έχει είναι ευκαιρίες. Ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων και ανάδειξης αυτού του ταλέντου. Και εδώ ερχόμαστε εμείς. Για να καλύψουμε ένα κενό και να τις προσφέρουμε τα εφόδια και τα εργαλεία που θα την βοηθήσουν να εξελιχθεί και να καλλιεργήσει τις δεξιότητες που θα κληθεί να επιδείξει ως επιχειρηματίες του μέλλοντος σε μία απαιτητική αγορά εργασίας.

Πώς λειτουργεί το Junior Archievement

Το Junior Achievement Greece με εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί στα σχολεία όλης της χώρας, υποστηρίζει διαχρονικά τη νέα γενιά να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της και να αναπτύξει τις δεξιότητές της, προκειμένου να ανταποκριθεί και να ευημερήσει σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Επενδύουμε στην εκπαίδευση και την ανάπτυξή της σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες για όλους, προάγοντας την καινοτόμο σκέψη και την επιχειρηματικότητα με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, σε περισσότερες από 100 χώρες, το Junior Achievement, ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, προετοιμάζει την επόμενη γενιά πρωτοπόρων επιχειρηματιών.

Ατόμων που δημιουργούν, καινοτομούν, συνεργάζονται, αναλαμβάνουν ευθύνες και ρίσκα, επικοινωνούν αποτελεσματικότερα και ουσιαστικότερα, μαθαίνουν να βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», κάνουν καλύτερη διαχείριση χρόνου και ενέργειας, λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις, μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα, προσαρμόζονται και αποκτούν έναν ευέλικτο τρόπο σκέψης.

Ναι, η νέα γενιά έχει ικανότητες και προοπτική. Το έχει αποδείξει άλλωστε τα τελευταία χρόνια με τις διακρίσεις που μας έχει χαρίσει. Είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να προσφέρουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον και να δημιουργούμε σήμερα τομέλλον που αξίζει στους επιχειρηματίες του αύριο.

*Σκοπός του JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών, με δημιουργικό και βιωματικό για τους μαθητές τρόπο.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Opel Experimental, το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση IAA Mobility πέρυσι, δίνει μια γεύση από το μέλλον της μάρκας. Το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Κλείνοντας το δικό σας Tenere test ride, θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τη μοναδική adventure αίσθηση οδήγησης που μόνο μια Yamaha Tenere 700...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα απολιθωμένο οστό αυτιού που ανακαλύφθηκε σε ένα σπήλαιο στην Ισπανία πιθανώς ανήκει σε ένα παιδί που έζησε την εποχή των Νεάντερταλ και έπασχε...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα καρδιαγγειακά προβλήματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση άνοιας στο μέλλον, προειδοποιεί νέα μελέτη. Σε σύγκριση με παράγοντες όπως...