Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Αίας Μανθόπουλος: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του ηθοποιού

Ο Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.

 κηδεία του ηθοποιού θα τελεστεί στις 11:00 π.μ. την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Κοιμητήριο Παιανίας, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Το νοσοκομείο Αττικόν εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του.

«Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας-Γεώργιος Μανθόπουλος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αίας Μανθόπουλος: Το τελευταίο μήνυμα μια μέρα πριν μπει στο νοσοκομείο

Ο θάνατος του ηθοποιού προκάλεσε τη θλίψη και τη συγκίνηση των συγγενών, των φίλων και των συνεργατών του
«Ήμουν στην πρόβα όταν έμαθα τα θλιβερά νέα, ότι ο Αίας μας δεν τα κατάφερε. Τον αγαπούσαμε πολύ τον Αία, ήταν σαν μωρό παιδί», είπε ο Ιάκωβος Μυλωνάς.

Ο Μανούσος Μανουσάκης, ξάδερφος του ηθοποιού, αποκάλυψε πως έχασαν ξαφνικά τον Αία Μανθόπουλο.

«Πάλεψε μία εβδομάδα. Ο Αίας δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, ήταν ξαφνικό. Ο Αίας είχε πολύ χιούμορ, ήταν έξω καρδία», είπε ο σκηνοθέτης.

Ο Χάρης Βορκάς, σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεατρολόγος που αγαπήσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «10 λεπτά κήρυγμα» και έκανε τον Τέλη, χτες το απόγευμα έκανε μία συγκινητική ανάρτηση για τον φίλο του, Αίαντα:

«Αντίο Αίαντα…

(θα κρατήσω το μήνυμά σου, μια μέρα πριν από το νοσοκομείο… συγγνώμη που δεν πρόλαβα να σου απαντήσω…)», γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

18/10/2023
|
15:07

Αγγελόπουλος – Βαμβακούση: H πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ένα μηνά μετά τον θάνατο της μητέρας του

 

Αίας Μανθόπουλος: Συγκινεί η σύντροφός του για τον θάνατο του ηθοποιού – Έφυγε ο αδελφός μου, ο φίλος μου

Σε απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή στην εκπομπή «Super Κατερίνα», η σύντροφός του, Ελισάβετ Σταμοπούλου, έγραψε:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Έφυγε ο αδελφός μου, ο φίλος μου, ο σύντροφός μου, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη ψυχή μου».

Δείτε το βίντεο

 

Ο θάνατός του
Ο ηθοποιός, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από τον «Αίαντα» του «Δυο Ξένοι» υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε στην εντατική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου Αττικόν, η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του: «Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας-Γεώργιος Μανθόπουλος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του».

 

Το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, η σύντροφός του, Ελισάβετ Σταμοπούλου, είχε επιβεβαιώσει στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι ο ηθοποιός νοσηλευόταν. «Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει» είπε πιο συγκεκριμένα.

Αν και είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην ελληνική τηλεόραση και το θέατρο, τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αποσυρθεί από την υποκριτική και τα «φώτα» της δημοσιότητας. Η τελευταία φορά που τον «εντόπισαν» οι φωτογράφοι σε δημόσια εμφάνιση, ήταν στην κηδεία Λάκη Παπαστάθη, τον Μάρτιο, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Οι σπουδές και οι «Δυο Ξένοι»

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη αστική οικογένεια και ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παπά. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη σχολή του Καρόλου Κουν. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά των Ρήγα και Αποστόλου «Δυο Ξένοι».

Το αλησμόνητο «βρε Αία» του Σεργιανόπουλου
Στην επιτυχημένη σειρά, ο Αίας Μανθόπουλος υποδυόταν τον αφελή αρραβωνιαστικό της πρωταγωνίστριας Μαρίνας Κουντρουράτου (Εβελίνα Παπούλια). Αλησμόνητο έχει μείνει μέχρι και σήμερα η χαρακτηριστική ατάκα του Νίκου Σεργιανόπουλου, που ως Κωνσταντίνος Μαρκοράς του έλεγε «βρε Αία, βρε Αία». Εκτός από τους «Δυο Ξένους», ο Αίας Μανθόπουλος συμμετείχε και σε μερικά ακόμη σίριαλ, μεταξύ των οποίων τα «Απαράδεκτοι», «Άφρικα» και «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη».

Η τελευταία τηλεοπτική σειρά, στην οποία συμμετείχε, ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, πριν από 3 χρόνια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπρίτνεϊ Σπίαρς – Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Νέες «σοκαριστικές» αποκαλύψεις για το διαζύγιο τους

Καυγάδες και Ανατροπές για 4 ζώδια – Το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού έφερε εντάσεις

Η Μάγισσα: Πήρε «φωτιά» το Τwitter με τον τσακωμό Δαμιανής & Αναστασίας – Αποθεώθηκε η Κατερίνα Λέχου

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από χθες το απόγευμα μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα το βόρειο Τμήμα της Θεσπρωτίας, κυρίως το Δήμο Φιλιατών....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο έγκαιρος έλεγχος για νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός είναι σημαντικός για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η κατάθλιψη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο υποτροπής και επιδείνωσης της αναπηρίας σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), όπως δείχνει μια νέα μελέτη. Σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες τριβές προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από τον Στέφανο Κασσελάκη, με το οποίο ο τέως πρόεδρος μπαίνει στην κούρσα για την...