Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυτή είναι η πρώτη διαφήμιση που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη

Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Toys ‘R’ Us παρουσίασε ένα διαφημιστικό σποτ στο Cannes Lions Festival 2024 στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα, το οποίο δημιουργήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, το Sora.

Το σποτ διάρκειας 66 δευτερολέπτων, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Native Foreign, δείχνει τον ιδρυτή της Toys “R” Us, Τσαρλς Λάζαρους σε μικρή ηλικία, ο οποίος οραματίζεται να μεταμορφώσει τα καταστήματα παιχνιδιών με τη βοήθεια της μασκότ της εταιρείας Geoffrey the Giraffe.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σποτ προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί δημιουργοί που ανησυχούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα τους αντικαταστήσει, επέκριναν την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

«Η Toys R Us ξεκίνησε με το όνειρο ενός μικρού αγοριού που ήθελε να μοιραστεί τη φαντασία του με τον κόσμο», έγραψε ο συγγραφέας και κωμικός Μάικ Ντράκερ στο X (πρώην Twitter), λαμβάνοντας χιλιάδες likes. «Και για να το δείξουμε αυτό απολύσαμε τους καλλιτέχνες μας και αποξηράναμε τη λίμνη Superior χρησιμοποιώντας μια φάρμα διακομιστών για να δημιουργήσουμε αυτό που θα έμοιαζε με μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ».

Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις, η εταιρεία θεωρεί ότι το σποτ είναι επιτυχημένο.

Η Κιμ Μίλερ, παγκόσμια διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της Toys ‘R’ Us Studios, είπε στο CNN ότι ήθελε να κάνει κάτι «διασκεδαστικό» και «διαφορετικό» και να αφηγηθεί την ιστορία του ιδρυτή.

Η Μίλερ πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσει κάποιος την τεχνολογία είναι να την βιώσει πραγματικά και όχι να την απορρίψει εξαιτίας αυτών που λένε οι άλλοι.

«Το ίδιο ισχύει και για την τεχνητή νοημοσύνη», είπε.

Η OpenAI –η εταιρεία πίσω από το ChatGPT– παρουσίασε τον Φεβρουάριο το Sora, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει βίντεο μήκους έως ένα λεπτό διατηρώντας την οπτική ποιότητα και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες κειμένου του χρήστη. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία κυκλοφορίας του Sora, αλλά σύμφωνα με τις φήμες ενδέχεται να κυκλοφορήσει αργότερα το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χάρη στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της Jeep ξεκινάει πλέον από τις 29.700 ευρώ και γίνεται πιο προσιτό...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιούνιος και οι καύσωνες φέρνουν μαζί τους κύματα από μέδουσες, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα και να πλημμυρίσουν τη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Bonus Ανταλλαγής είναι μια πρακτική και ευέλικτη λύση για τους φίλους της γαλλικής μάρκας που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το μεταχειρισμένο τους αυτοκίνητο με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα καινοτόμο δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας αέρα που αποτελείται από έξυπνα… παγκάκια αναπτύσσεται στην Αττική, μέσα από το έργο Faircity, για το οποίο συνεργάζονται...