Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στο λιμάνι της Πύλου μεταφέρθηκαν 78 αλλοδαποί που διασώθηκαν ανοιχτά της Νήσου Σχίζας – Αναζητείται χώρος φιλοξενίας (βίντεο)

Στο χώρο του λιμανιού της Πύλου έχουν αποβιβαστεί 78 διασωθέντες αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφίες, από τις πρωινές ώρες σήμερα.

Οι 78 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά και γυναίκες, επέβαιναν σε σκάφος όταν αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου 32ν.μ. νοτιοδυτικά της Νήσου Σχίζας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα.

Όλοι τους διασώθηκαν με ασφάλεια από το δεξαμενόπλοιο “Hira V Valletta” που βρισκόταν στην περιοχή όταν το σκάφος τους έμεινε ακυβέρνητο, και το οποιο τους μετέφερε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο στον όρμο του Ναυαρίνου, έξω από το λιμάνι της Πύλου.

Αυτή την παραμένουν στο χώρο του λιμανιού, όπου αναμένεται να αρχίσει και η καταγραφή τους από το Λιμεναρχείο της Πύλου, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα φιλοξενηθούν προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ώρα στο χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας φιλοξενούνται 81 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν φιλοξενηθεί στην Καλαμάτα ακόμα 66 αλλοδαποί.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Mini παρουσιάζει το νέο Cabrio που ενσαρκώνει απόλυτα τον ανοιχτό χαρακτήρα της μάρκας, ενώ το παραδοσιακό μότο “Always Open” εκφράζει εύστοχα τη φιλοσοφία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer απέσπασε το διάσημο βραβείο Red Dot Award στην κατηγορία «Προϊοντική Σχεδίαση», με τη διεθνή κριτική επιτροπή που απονέμει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομαλά εξελίσσεται ο β΄γύρος των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ σήμερα Κυριακή (13.10.24) με τους δύο «μονομάχους» Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να στέλνουν μήνυμα για την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να διεκδικούν την προεδρία του κόμματος....