ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Κουτσούμπας – Επέτειος Απελευθέρωσης: Ογδόντα χρόνια μετά, ό,τι οδήγησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ακόμα εδώ

«Εδώ, στους ίδιους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, όπου πριν 80 χρόνια ακριβώς, στις 12 Οκτώβρη του 1944, ξεχύθηκε ο λαός της πρωτεύουσας για να γιορτάσει την ελευθερία του, γιορτάζουμε σήμερα κι εμείς. Εμπνεόμαστε, διαδηλώνουμε, οραματιζόμαστε το μέλλον. Εδώ, που παρέλασαν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, οι Αχτίδες της ηρωικής Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία σε πολύ μεγάλο συλλαλητήριο της ΚΟΑ στα Προπύλαια για τα 80 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά από την Κατοχή με σύνθημα «Τότε και τώρα, μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό».

«Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς μας, γονατίζουμε ευλαβικά μπροστά τους, όπως και μπροστά σε όλους όσοι βασανίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα. Παίρνουμε τη σκυτάλη, κρατάμε ψηλά τη σημαία και συνεχίζουμε» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε σε όλη την δράση του ΚΚΕ την περίοδο από την έναρξη του πολέμου, όπου «από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να δώσει κατεύθυνση στην πάλη του λαού ενάντια στην ξένη εισβολή, με τα τρία γράμματα του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής του Επιτροπής σ. Νίκου Ζαχαριάδη» και στη συνέχεια στην περίοδο της Κατοχής όπου «το ΚΚΕ πέτυχε πραγματικούς άθλους: Να ανασυγκροτήσει τις Οργανώσεις του, να πρωταγωνιστήσει στο μαζικό πολιτικό και ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εργατικής Αλληλεγγύης, της ΟΠΛΑ και των λαογέννητων θεσμών στην Ελεύθερη Ελλάδα».

«Οι σημερινές γενιές κομμουνιστών, ειδικά τέτοιες μέρες σαν τη σημερινή, καμαρώνουμε με το δίκιο μας, γεμάτοι περηφάνια, που, όταν τα αστικά κόμματα και οι ηγέτες τους είτε έφευγαν στο εξωτερικό, είτε συνεργάζονταν με τον κατακτητή, είτε περίμεναν παθητικά τις εξελίξεις, το Κόμμα μας ριχνόταν στον αγώνα δίνοντας μια τιτάνια μάχη για να σωθεί ο λαός, οι πόλεις και τα χωριά, οι στρατηγικές υποδομές της χώρας» τόνισε.

Μιλώντας για τον «μεγαλειώδη αγώνα τον Δεκέμβρη του ’44 και τον τρίχρονο ένοπλο λαϊκό αγώνα του ΔΣΕ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «μπροστά στο δίλημμα «υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση», το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα επέλεξαν το δεύτερο δρόμο. Έτσι σώθηκε η τιμή του λαού και του ΚΚΕ, έμεινε παρακαταθήκη και κληρονομιά που βοήθησε να κρατηθεί το Κόμμα όρθιο και να περάσει κάθε δοκιμασία στις δύσκολες δεκαετίες που ακολούθησαν».

«Ογδόντα χρόνια μετά, ό,τι οδήγησε στον ιμπεριαλιστικό Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ακόμα εδώ. Είναι εδώ η αντιπαράθεση μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και των ιμπεριαλιστικών τους ενώσεων» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «σήμερα οξύνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Και τέτοιες ανακατατάξεις ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν αναίμακτα».

Μίλησε για τον συνεχιζόμενο πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και το πέρασμα της ΕΕ επίσημα σε κατάσταση «πολεμικής οικονομίας».

Επισήμανε ότι η χώρα μας «έχει μετατραπεί από τη μια άκρη έως την άλλη σε χώρο φιλοξενίας ΝΑΤΟϊκών βάσεων που παίζουν κρίσιμο ρόλο για να συνεχίζονται οι δύο πόλεμοι στην περιοχή μας».

«Κρίσιμος οπλισμός για την άμυνα των ελληνικών νησιών μεταφέρεται για να ενισχύσει τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Το ελληνικό κράτος προχωρά σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που βάζει μπουρλότο στη Μέση Ανατολή.

Τις ικανότητες που αποκτά ο στρατός του Ισραήλ σε ελληνικό έδαφος με τις ασκήσεις του, τις αξιοποιεί στη συνέχεια για να μακελεύει τους λαούς της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, να χτυπά στη Συρία, στο Ιράν, στην Υεμένη.

Και αυτό κανένας λαϊκός άνθρωπος, κανένας νέος και νέα, δεν μπορεί να το δέχεται» υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στη κυβέρνηση της ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα των φαντάρων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και ιδιαίτερα όταν αυτή η έκφραση αφορά την αντίθεσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη γενοκτονία σε βάρος άλλων λαών και στη συμμετοχή της χώρας μας στο πλευρό ενός κράτους – δολοφόνου.

Οι φαντάροι έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας και την εδαφική ακεραιότητά της κι όχι να υπηρετούν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και το Ισραήλ και να συμμετέχουν στα εγκλήματα σε βάρος λαών».

Η ιστορία του ιμπεριαλιστικού Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ιστορία της Τριπλής Φασιστικής Κατοχής και της Απελευθέρωσης, διδάσκουν: Ότι κανένας λαός δεν μπορεί να στηρίζει την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του στην αστική τάξη και τα κόμματά της.

Είμαστε περήφανοι για την υπεραιωνόβια ιστορία του Κόμματός μας, ανοίγουμε πανιά για το μέλλον» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Renault θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο εκθεσιακό της μοντέλο, το Twingo E-Tech, στο περίπτερο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2024, που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το 3 αναφέρεται στο μέγεθος του οχήματος, και το 90 στα πολυλειτουργικά, καθημερινά οχήματα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα βήτα αναφέρεται στο ενδιάμεσο στάδιο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μπροστά σε ένα απόκοσμο σκηνικό, το «βαμμένο στα κόκκινα« από την ηλιακή καταιγίδα ουρανό, που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Γη βρέθηκαν οι κάτοικοι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον διαγωνισμό θα πρέπει να γυρίσει ένα μοναδικό βίντεο με θέμα τη νέα Mustang Dark Horse που βρίσκεται στο περίπτερο...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version