ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκό προσκύνημα για τον Μίμη Πλέσσα – Στις 15:00 το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού, συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες αποχαιρετούν τον Μίμη Πλέσσα, έναν από τους πιο αγαπημένους και πολυδιάστατους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας, στο λαϊκό προσκύνημα που πραγματοποιείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του μεγάλου δημιουργού, που «έφυγε» στις 5 Οκτωβρίου πλήρης ημερών, εκτίθεται από το πρωί στο χώρο του κοιμητηρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να τον τιμήσουν για την πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό και τη μουσική.

Η σύζυγός του, Λουκία Καρρέρ Πλέσσα, γνωστοποίησε με ανάρτησή της τη διοργάνωση του λαϊκού προσκυνήματος, σημειώνοντας ότι όποιος θέλει μπορεί να παρευρεθεί για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο συνθέτη. Ο Μίμης Πλέσσας, που γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924, επρόκειτο να συμπληρώσει σε λίγες ημέρες τα 100 χρόνια ζωής, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στο Α’ Νεκροταφείο, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου. Στον χώρο βρίσκονται και κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή ροή της κυκλοφορίας και να συντονίσουν την προσέλευση του κόσμου.

Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε μια ξεχωριστή μορφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, με πλούσιο έργο που καλύπτει δεκαετίες δημιουργίας και πάνω από 300 συνθέσεις σε τραγούδια, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές. Η χαρακτηριστική μουσική του ταυτότητα και η τεράστια συνεισφορά του στο ελληνικό τραγούδι τον καθιστούν έναν από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς καλλιτέχνες της χώρας.

Στις 3:00 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι θα συγκεντρωθούν για την κηδεία του, αποχαιρετώντας τον άνθρωπο που συντρόφευσε μουσικά γενιές και γενιές με τα διαχρονικά του έργα. Το τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα δεν είναι απλώς ένας αποχαιρετισμός σε έναν σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, αλλά ένας φόρος τιμής σε μια ζωντανή ιστορία του ελληνικού πολιτισμού, που θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές και τη μνήμη όλων.

Ο Μίμης Πλέσσας αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη, με τραγούδια που έχουν συντροφεύσει αμέτρητους Έλληνες, καθώς και μια πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά που θα παραμείνει αθάνατη. Ο αποχαιρετισμός του σήμερα αποτελεί ένα μικρό δείγμα του σεβασμού και της αγάπης που του τρέφει ο ελληνικός λαός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο, σύμφωνα με μελέτη της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας (DGN) και του Γερμανικού Ιδρύματος Εγκεφάλου. Τα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια Ράντγκερς (ΗΠΑ) και Γλασκώβης (Σκωτία), ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη που προέρχεται από το Heligmosomoides polygyrus, ένα είδος εντερικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του SUV μοντέλου της Alfa Romeo περιλαμβάνει εκτός πολλών άλλων στοιχείων πλήρες πακέτο ADAS, Full LED Matrix προβολείς, ψηφιακό πίνακα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Golden Hall στο Μαρούσι, τα 22 εκθέματα της Volkswagen έδιναν τον παλμό της εκδήλωσης. Οι 8...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version