ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες αντιδράσεις στον βόρειο και κεντρικό Έβρο από την εξαγγελία των μέτρων

Ποικίλες είναι οι πρώτες αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και φορέων στο άκουσμα των 19 μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο, για την ενδυνάμωση του βορείου Έβρου και την έξοδο του από την απομόνωση.

Η επίσκεψη τους την περασμένη Πέμπτη, αποτέλεσε αφορμή για συζητήσεις ,σχολιασμούς και περαιτέρω διεκδικήσεις.

Διαμαντής Παπαδόπουλος «Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ενέσκηψε στα προβλήματα μας»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες των μέτρων δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος της, Διαμαντής Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «αυτή τη φορά η κεντρική κυβέρνηση μας άκουσε, ενέσκηψε στα προβλήματα μας και έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να τα αντιμετωπίσει», επισημαίνοντας ότι σαν δημοτική αρχή υπήρξαν πάρα πολύ αποτελεσματικοί στο να προβάλουν όσα έπρεπε, πείθοντας την κυβέρνηση ότι αξίζουν την ίδρυση και λειτουργία της κτηνιατρικής σχολής και ότι την έχουν πολλή ανάγκη.

«Ο βόρειος Έβρος σε κάθε περίπτωση έχει  πλέον 4 σχολές δυναμικές, πλήρεις φοιτητών και αυτό και μόνο αρκεί για να σπάσει την απομόνωση του» προσθέτει με έμφαση.

Σύμφωνα με τον ίδιο από τώρα και στο εξής το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σφιχτό έχει πολλή δουλειά, ενώ ξεκινούν οι συζητήσεις και οι διεργασίες, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την εγκατάσταση και λειτουργία της σχολής το 2026.

Αναφορικά με την προσπάθεια δημιουργίας Περιφερειακής Ενότητας βορείου Έβρου διαβεβαίωσε, ότι επέδωσε προσωπική επιστολή  στον Πρωθυπουργό με τα αιτήματα που στοιχειοθετούν την δημιουργία ΠΕ στον βόρειο Έβρο, η οποία είναι εμπλουτισμένη και με τα σχετικά αιτήματα των φορέων έτσι όπως προέκυψαν από την διαβούλευση που έγινε, στην οποία έχει προστεθεί και η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ Ορεστιάδας .

«Θεωρώ ότι δεν είναι πανάκεια η δημιουργία ΠΕ στην περιοχή .Μπορούν κάποια πράγματα να  γίνουν και χωρίς αυτήν αλλά και κάποια άλλα δεν προχωρούν εάν δεν υπάρχει .Το σημαντικό είναι ότι άνοιξε η συζήτηση σχολίασε και ότι σταδιακά θα μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συγκλίνουμε», τόνισε,  αναφορικά με την απουσία από την κίνηση του Δήμου Διδυμοτείχου.

Ρ. Χατζηγιάννογλου: «Αναγνωρίζεται ότι ο Έβρος έχει δυο ταχύτητες»

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι «μέσα από αυτή την παρουσίαση διαφαίνεται ότι ο Έβρος ξεχωρίζει σε βόρειο και νότιο δηλώνει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, προσθέτοντας ότι πολλά από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ήταν αυτά που παλέψαμε και που ήδη υλοποιούνται».

Αναφορικά με τα μέτρα μετεγκατάστασης νέων οικογενειών στον βόρειο Έβρο έτσι όπως παρουσιάσθηκαν από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ο κ Χατηγιάννογλου ζήτησε «να δοθεί σημασία στα κριτήρια που πρέπει να υπάρχουν για όσους θελήσουν να έρθουν να ζήσουν στην περιοχή διότι το θέμα είναι ευαίσθητο αφού υπάρχουν κάποιες κοινωνικές ομάδες με σχετική παραβατικότητα που δεν έρχονται εδώ για να εργασθούν».

Σχετικά με την δημιουργία ΠΕ βορείου Έβρου τόνισε, ότι «είτε έχουμε ΠΕ είτε όχι, δεν είναι κάτι που με απασχολεί είναι κάτι που με αναγκάζει να  αγωνίζομαι με τους δυο άλλους δήμους για να έρθουν κέρδη και οφέλη στην περιοχή μας, προσθέτοντας ότι η επανασύσταση του επαρχείου θα ήταν μια πολλή καλή λύση».

Θοδωρής Τσιαμίτας :«H κοινωνία του Σουφλίου βράζει»

Από την άλλη πλευρά, Την απογοήτευση του για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου Θοδωρής Τσιαμίτας, αφού στις  αναζητήσεις μας δεν καταφέραμε  να εντοπίσουμε τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακικο.

Ο κ Τσιαμίτας επισήμανε, ότι δεν άκουσαν κάτι  ουσιαστικό, ούτε ότι θα έρθει η ανάπτυξη στον Έβρο, προσθέτοντας ότι μέσω κάποιων μέτρων κάποιοι άνθρωποι θα εκμεταλλευθούν τα επιδοτούμενα προγράμματα των 10 και των 6 χιλιάδων ευρώ επισημαίνοντάς ότι θα πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια γύρω από αυτό, ενώ αναρωτήθηκε το που θέλει η κυβέρνηση να πάει τον κεντρικό και βόρειο Έβρο με όλα αυτά.

«Αν δούμε παραβατικούς ανθρώπους να συνεχίζουν να έρχονται όπως ήδη αυτό ξεκίνησε θα υπάρξουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αυτό θα μεταφρασθεί και στο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών».

Παραμένει στην άποψη ότι δεν υπήρξε κανένα αναπτυξιακό έργο που θα φέρει χρήμα στην περιοχή , ότι κανένα αίτημα της περιοχής δεν εισακούστηκε και ότι αν και στήριξαν την κυβέρνηση θα πρέπει να πολεμήσουν για να μην δουν κάποια στιγμή το σπίτια τους να κατοικούνται  από παραβατικά άτομα.

«Ανασυγκρότηση χωρίς να δει χρήματα και σοβαρά έργα ο πολίτης δεν υπήρξε πουθενά στην ιστορία του κόσμου» κατέληξε ο κ Τσιαμίτας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στη μεθόριο του Ισραήλ με τον Λίβανο βρίσκεται ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews,Γιώργος Σιδέρης, με πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο μέτωπο. Επίσης, υπάρχει...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο δις πρωταθλητής του MotoGP και κάτοχος του τίτλου, Φραντσέσκο Μπανάια, πανηγύρισε τη νίκη στο σημερινό (6/10) γκραν πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στα έργα, καθώς και τις πολυεπίπεδες και στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, που επηρεάζουν θετικά την αυτοκίνηση αναφέρθηκε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 4 Οκτωβρίου του 1999 όλη η χώρα βυθίστηκε στο πένθος, με το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου χάθηκαν έξι αθώες ψυχές, που υποστήριζαν την...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version