ΕΛΛΑΔΑ

Καρυστιανού: Ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου στην Ευρωβουλή – «Λέει ψέματα» της απαντά (βίντεο)

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 μίλησαν το πρωί της Πέμπτης η Μαρία Καρυστιανού και ο Νικόλαος Πλακιάς, με αφορμή την αντιπαράθεση τους για ζητήματα που αφορούν την τραγωδία των Τεμπών και τις κινήσεις συλλόγων και οικογενειών θυμάτων, όπως η συναυλία που οργανώνεται στο Καλλιμάρμαρο.

Μιλώντας εναλλάξ με τον Γιώργο Λιάγκα, καθώς δεν υπήρχε διάθεση για απευθείας διάλογο τους στον τηλεοπτικό «αέρα», μετά και την ανταλλαγή εξωδίκων, η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε τον Νίκο Πλακιά ότι προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο, ερχόμενος σε επικοινωνία με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη (σημ: κάτι που διεύψευσε ο ευρωοβουλευτής σε επικοινωνία με την εκπομπή), καθώς και ότι γενικότερα στέκενται απέναντι της σε κινήσεις που κάνει η ίδια ως Πρόεδρος του Σωματείου στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς ζήτησε να μην υπάρχει σύνδεση της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο με τα παιδιά και την ανιψιά του που χάθηκαν στα Τέμπη, διατηρώντας επιφυλάξεις και αφήνοντας έμμεσες αιχμές για την διαχείριση των εσόδων της συναυλίας.

Στην αρχική τοποθέτηση της, η Μαρία Καρυστιανού, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για προσωπική αντιπαράθεση με τον Νίκο Πλακιά, προς τον οποίο απέστειλε όπως είπε προσωπικό εξώδικο, αναφέροντας πολλάκις ότι «ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου στο Ευρωκοινοβουλιο. Απο εκεί και πέρα τι να λέμε; Επικοινωνησε με τον ευρωβουλευτή τον κ. Αρβανίτη για να μην μιλήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τι φοβήθηκε μην βγάλω δίσκο στους ευρωβουλευτες;».

«Ο καθένας δίνει τον αγώνα του με την καθαρότητα που τον διακρίνει.Απέναντι σε αυτό που κάνω εγώ για το παιδί μου, δεν θα αφήσβω κανένα εμπόδιο να μπει στον δρόμο μου, ακόμη και αν είναι από συγγενή θυμάτων», είπε η κ. Καρυστιανού, ενώ ερωτηθείσα για τα οικονομικά του συλλόγου, που θα ενισχυθούν σημαντικά από τα έσοδα της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο, απάντησε ότι «στον σύλλογο έχουμε κάποια χρήματα από τις εγγραφές μελών, ίσως έχουν γίνει και δωρέες, δεν τα παρακολουθώ στενά αυτά, υπάρχουν λογιστές όπως σε κάθε σωματείο».

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Νίκος Πλακιάς, σε έντονο ύφος, αντιδρώντας σε όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού είπε «Να βγει ο κ. Αρβανίτης στο τηλέφωνο και να πει αν με γνωρίζει, αν ξέρει ποιος είμαι και αν τον πήρα ποτέ τηλέφωνο. Μια φορά μίλησα μαζί του σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και ποτέ άλλοτε. Πλακιάς είναι και ο αδελφός μου, να μας ξεκαθαρίσει η κ. Καρυστιανού αν και ποιος πήρε».

Σε ότι αφορά την διένεξη με την Μαρία Καρυστιανού, με φόντο την συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Νίκος Πλακιάς είπε «Δεν έχω κανένα μένος προσωπικό με κανέναν, ιδίως συγγενή θυμάτων, ιδίως μάνα που έχασε το παιδί της. Εγώ μια ανάρτηση έκανα για το από πότε, από ποιους και με ποιους όρους έχει κανονιστεί αυτή η συναυλία. Θα πρέπει αυτή να γίνει με τα ονόματα των συγγενών που οργανώνουν την συναυλία και όχι στο όνομα όλων. Να πάνε τα χρήματα όπου θέλουν, δεν με αφορά. Εγώ θέλω στο όνομα των Τεμπών, στον αριθμό 57, στο έγκλημα αυτό ειναι μέσα τα παιδιά μου, ότι γίνεται να γίνεται με ονόματα: η κ. Καρυσιαστινού, ο κ. τάδε, γίνεται αυτό για τα παιδιά μας και ζητάμε μια οικονομική ενίσχυση»

«Δεν πιστεύω ότι θα πάνε αλλού τα χρήματα, δεν θα πω εγώ ποτέ ότι η Μαρία, ο Παύλος, ο Νίκος θα βάλουν χρήματα στην τσέπη τους απο αυτά. Εγώ θέλω η συναυλία να μην γίνεται με αναφορά στα παιδιά μου. Έστειλα εξώδικο σε Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΕ και στον σύλλογο θυμάτων που είναι πρόεδρος η Μαρία Καρυσιανού, στους τρεις άμεσους διοργανωτές της συναυλίας: να ενημερωθεί ο κόσμος ότι δεν εκφράζει όλες τις οικογένεις των θυμάτων, αλλά ποιες συγκεκριμένες οικογένειες αφορά», είπε εμφανώς φορτισμένος ο Νίκος Πλακιάς.

Αναφερόμενος στην Μαρία Καρυστιανού είπε «Μας έχουν μπλοκάρει από την σελίδα του Σύλλογου (ενν. στα social media), προσωπικά η κ. Καρυστιανού με έχει αποκλείσει από τα social της εδώ και 5 μήνες. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει».

Ο Γιώργος Λιάγκας έδωσε στην συνέχεια τον λόγο και πάλι στην Μαρία Καρυστιανού, που είπε ότι «η ιστοσελίδα ειναι ελεύθερη σε όλους. Συνεχίζει ο σύλλογος και παραμένει ανοιχτός σε όλους. Θέλουμε να είμαστε όλοι μάζι, δεν είμαι εγώ αντίθετη στον κ. Πλακιά».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε από την εκπομπή ότι ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, σε επικοινωνία τους, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε μίλησε με κανέναν από τους αδελφούς Πλακιά, με την Μαρία Καρυστιανού να λέει εν συνεχεία ότι «από το γραφείο του κ. Αρβανίτη μου δόθηκε αυτή η πληροφορία, δεν μίλησα προσωπικά με τον κ. Αρβανίτη».

Σχετικά με την αξιοποίηση των εσόδων του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών από την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, η κ. Καρυστιανού είπε «μία έρευνα που θέλουμε να κάνουμε εμείς, στοιχίζει εξαψήφιο νούμερο, οπότε καταλαβαίνετε… Τα δικαστικά ειναι από αυτό το νούμερο και πάνω..» και είπε ακόμη ότι «Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, αυτό που συμβαίνει έχει στενοχωρήσει περισότερρο από όλους εμάς τους ίδιους».

Επανερχόμενος ο Νίκος Πλακιάς είπε «Να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον κ. Αρβανίτη. Τι να απαντήσω; Να ζητήσει συγγνώμη, να ακούσει ο κόσμος και μετά να συζητήσουμε και να πούμε ότι θέλει. Μόλις κλείσω το τηλέφωνο θα μου κάνουν επίθεση από παντού ότι θέλω να εμποδίσω την Δικαιοσύνη, ότι είμαι με τον Μητσοτάκη, το ένα, το άλλο. Εμείς συμφωνούμε να γίνει η συναυλία και η οικογένεια του αδελφού μου και η δική μου. Αν μπορούμε να πάμε και οι 42 οικογένειες εκεί, να μας δουν όλοι ότι είμαστε μαζί. Θα πρέπει να πληρωθούν όλοι όσοι εργαστούν για την συναυλία και τα έσοδα να είναι μόνο όσα απαιτούνται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα έξοδα μόνο. Και μετά να κάνει όσες συναυλίες θέλει. Να μπει ένα αντίτιμο στο εισιτήριο ίσο με τα έξοδα, αν χρειαστεί να καλύψουν και οι οικογένειες χρήματα για το κόστος».

«Όμως, πώς μπορώ να πάω να καθίσω δίπλα σε έναν άνθρωπο που λέει τέτοια ψέματα, ότι προσπάθησα να εμποδίσω την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο;», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η γκάμα των συστημάτων κίνησης για τις BMW i5 Touring και BMW Σειρά 5 Touring θα διευρυνθεί με την προσθήκη μιας ακόμη αμιγώς ηλεκτρικής...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου του CERN, Κωνσταντίνο Φουντά, συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις και τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Βρεθήκαμε στην Αθηναϊκή ριβιέρα με το νέο SUV μοντέλο της δραστήριας BYD, που όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει για να μείνει κατακτώντας κάθε διαθέσιμη...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα στα τέσσερα παιδιά δεν τρώει πρωινό κάθε μέρα ενώ η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνεται δραστικά με την ηλικία. Μόλις το 20,3%...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version