ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Στον Ανακριτή η 49χρονη που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον σύζυγό της

Στον ανακριτή μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα η 49χρονη που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον σύζυγό της τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κέρκυρα.

Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη άσκησε δίωξη σε βάρος της, ενώ οι κατηγορίες που την βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η 49χρονη αυτό που θα υποστηρίξει είναι ότι βρίσκονταν σε άμυνα καθώς όπως ισχυρίζεται ο 68χρονος το μοιραίο βράδυ είχε ασκήσει βία εναντίον της και αυτό το οποίο εκείνη έκανε ήταν να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/10/461557590_8491158907639222_4795001519146864449_n.mp4

Όπως χαρακτηριστικά μετέφερε και ο δικηγόρος της, η καθ’ ομολογίαν δράστιδος υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το σύζυγο της αλλά να προστατευτεί. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές με μηνήσεις για ενδοοικογενειακή βία, και από τις δυο πλευρές το 2022 και το 2024.

Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Χαμόγελο του Παιδιού που κάνει λόγο για νοσηρές συνθήκες εντός του συγκεκριμένου οικογενειακού περιβάλλοντος από το 2021, ενώ είχαν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αρχές. Είχαν γίνει αναφορές και για περιστατικά παραμέλησης του 11χρονου κοριτσιού, οι οποίες εστάλησαν και στην εισαγγελία.

Όσον αφορά το 11χρονο κοριτσάκι φιλοξενείται σε προστατευμένο περιβάλλον, ενώ βρίσκεται υπό την συνεχή παρακολούθηση ειδικού παιδοψυχολόγου.

Να θυμίσουμε ότι το έγκλημα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου με την 11χονη να τηλεφωνεί στο 100 και να αναφέρει ότι ο πατέρας της βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος και αιμορραγεί. Άμεσα έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας και ο ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 68χρονος έφερε βαθύ τραύμα με μαχαίρι κάτω από την αριστερή κλείδα.

Από την πρώτη στιγμή οι υποψίες στράφηκαν στην 49χρονη σύζυγό του, η οποία και λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε την πράξη της, ενώ σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι βρέθηκαν τα ματωμένα ρούχα της και το μαχαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε Σεπτέμβριο, ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του αίματος (αιματολογικές κακοήθειες) χρησιμεύει ως μια σημαντική στιγμή για να στραφεί το ενδιαφέρον σε μια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο αναμένουν ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 80 χρόνια: την καταστροφική έκρηξη ενός αστέρα Nova και την εμφάνιση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Δεν είναι ο κυβισμός του κινητήρα που σε συνεπαίρνει διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ούτε η απόδοση ως “στεγνός” αριθμός. Είναι το σύνολο που σε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Tenere 700, το εμβληματικό Adventure της Yamaha, είναι μια μοτοσικλέτα μεγάλων αποστάσεων που κατασκευάστηκε για τέλεια απόδοση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης στο...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version