ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Εξιχνιάσθηκαν τηλεφωνικές απάτες

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, συνολικά τεσσερις περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στην πόλη της Καστοριάς, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση των προαναφερόμενων αστυνομικών, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 55 ετών, οι οποίοι είχαν το ρόλο των «εισπρακτόρων», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργών τους, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των απατών σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από εγκληματική ομάδα, ήτοι άτομα που ενώθηκαν για να διαπράττουν απάτες ώστε να προσποριστούν παράνομο οικονομικό όφελος.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας

Στο πλαίσιο της δράσης της εγκληματικής ομάδας, άγνωστα άτομα πραγματοποίησαν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και ανέφεραν ψευδώς σ’ αυτούς ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Οι ανωτέρω πολίτες αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους -2- αλλοδαπούς λίγο πριν παραλάβουν από 85χρονη ημεδαπή, -100- χρυσές λίρες αξίας περίπου -55.000- ευρώ και το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ, στην πόλη της Καστοριά.

Ειδικότερα, η 85χρονη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως ιατρός και αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο (κόρη) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού και τιμαλφή «δήθεν» για το χειρουργείο, ενώ ταυτόχρονα άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν την κόρη της 85χρονης.

Συνολικά κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα κα -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς συνεχίζονται οι έρευνες για τη ταυτοποίηση ακόμη δύο ατόμων – μελών της ομάδας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εκδήλωση ανέδειξε τη στρατηγική κατεύθυνση της Porsche στην ηλεκτροκίνηση, με τη νέα Macan να ενσαρκώνει τη δέσμευση της μάρκας για κορυφαίες επιδόσεις και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι βραδύποδες που ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσιακοί για τους Πειραιώτες ήταν οι Τάιλερ Ντόρεϊ (19π.) και Φίλιπ Πετρούσεφ (18π.), όμως αυτός που έκρινε τον τελικό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην αίθουσα 1, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο 525 τ.μ. υψηλής αισθητικής και μοντέρνας σχεδίασης ο επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά και να...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version