ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης στη Λέρο: Οκτώ Πολωνοί διασώθηκαν από το Super Puma

Η Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε σήμερα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης οκτώ ναυαγών στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma. Το ελικόπτερο επιχειρούσε ανοιχτά της Λέρου, όπου σημειώθηκε ναυάγιο χθες, Δευτέρα, κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών.

Το ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οκτώ Πολωνοί υπήκοοι, βυθίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε απόσταση 3,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά από τη νησίδα Λέβιθα, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο, στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο χρησιμοποίησαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για να ενημερώσουν τις Αρχές για τον κίνδυνο που διέτρεχαν, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

Η επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι οκτώ ναυαγοί περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Κω. Το βίντεο που δημοσίευσε η Πολεμική Αεροπορία δείχνει τις δραματικές στιγμές της διάσωσης, με το ελικόπτερο Super Puma να πλησιάζει το σημείο του ναυαγίου και τα πληρώματα να επιχειρούν κάτω από δύσκολες συνθήκες για να διασώσουν τους ναυαγούς.

Οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, ενώ οι τοπικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι θα παραμείνουν στην Κω μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των πληρωμάτων διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα κινδύνου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το ιστιοφόρο των Πολωνών είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από λιμάνι της Ρόδου με προορισμό τη Σάμο, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή οδήγησαν στην καταστροφή του. Η ταχεία επέμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας αποδείχθηκε καθοριστική, σώζοντας τις ζωές των οκτώ επιβαινόντων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο.

Η επιχείρηση αυτή έρχεται ως υπενθύμιση για τη σημασία του συντονισμού μεταξύ των σωστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Οι Αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις καιρικές εξελίξεις στην περιοχή και να προειδοποιούν τους ναυτικούς για τις επικρατούσες συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Τα άτομα που γυμνάζονται το Σαββατοκύριακο έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνα που ασκούνται όλη την εβδομάδα, όπως διαπιστώνει νέα μελέτη. Η άσκηση το...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι βραδύποδες που ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον στόχο της μεγάλης μεταρρύθμισης στα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ αναφέρεται η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσιακοί για τους Πειραιώτες ήταν οι Τάιλερ Ντόρεϊ (19π.) και Φίλιπ Πετρούσεφ (18π.), όμως αυτός που έκρινε τον τελικό ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version