ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη συνεχίζεται η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου από συνομηλικούς του στην Αλεξανδρούπολη

Αύριο Τρίτη (01/10), συνεχίζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, η υπόθεση που αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση ενός 5χρονου αγοριού, που κατήγγειλε ο πατέρας του παιδιού, από δύο συνομήλικους συμμαθητές του, εντός του νηπιαγωγείου όπου φοιτούν, στη διάρκεια σχολικού διαλλείματος, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 11 το πρωϊ, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης τόσο των τεσσάρων γονέων των δύο παιδιών που φέρεται να κακοποίησαν σεξουαλικά τον συμμαθητή τους, των δύο νηπιαγωγών του σχολείου αλλά και της πλευράς των γονέων που κατήγγειλαν το περιστατικό, ζήτησαν την αναβολή της υπόθεσης επικαλούμενοι δικονομικά κενά ώστε να δοθεί χρόνος να καλυφθούν.

Τα αιτήματα, απορρίφθηκαν από την πρόεδρο της έδρας γεγονός που οδήγησε στη συνέχεια, την υποβολή αιτήματος εξαίρεσης της προέδρου, από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, η οποία βρήκε σύμφωνες και τις υπόλοιπες πλευρές, ενώ το αίτημα αναμένεται να εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Βασίλη Δεμίρη, ο οποίος συμπαρίσταται νομικά μαζί με του δικηγόρους Ανθούλα Ασάνογλου και Ευάγγελο Λαμπάκη, την οικογένεια του 5χρονου που κατήγγειλε το περιστατικό, «η υπόθεση, με το υπάρχον υλικό το οποίο δημιουργεί μία ανασφάλεια δικαίου μπορεί να μεροληπτήσει είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά. Πίσω από αυτήν την ιστορία υπάρχουν τρία ανήλικα παιδιά που πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι είναι πέντε χρονών οπότε πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην έχουμε μία αθωωτική ή καταδικαστική απόφαση των γονέων τους σε μία υπόθεση που εμπλέκονται άμεσα». Επίσης συμπλήρωσε ότι έχει υποβληθεί αίτημα από την πλευρά υπεράσπισης των κατηγορουμένων, στο οποίο συμφωνούν όλοι, να κληθεί ως μάρτυρας και ο ιατροδικαστής κ. Παυλίδης ο οποίος, όπως είπε ο κ. Δεμίρης «είναι από τους πρώτους ειδικούς επιστήμονες που είδαν τον παιδί και διεξήγαγε την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη».

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης Παύλος Παυλίδης ζητήθηκε να κληθεί ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης αφού από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ που εξέτασε τον 5χρονο διαπίστωσε σημάδια κακοποίησης, ενώ απέκλεισε την σεξουαλικη επαφή.

Μεταξύ των δικονομικών κενών που επικαλέστηκαν οι νομικοί υπεράσπισης κατηγορίας είναι να κληθούν και άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες, οι συνήγοροι των κατηγορούμενων ζήτησαν διορισμό τεχνικού συμβούλου, ενώ ο κ. Δεμίρης έκανε λόγο για ύπαρξη σχετικών απομαγνητοφωνήσεων ηχητικών που θα πρέπει να ακροαστούν όλοι οι συνήγοροι και να τις συγκρίνουν με τις καταθέσεις που έχουν δοθεί.

Την ίδια ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης προς τις δύο νηπιαγωγούς , μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ά βάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και του αντίστοιχου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σουφλίου και περιφέρειας. «Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι συγκλονισμένη με το γεγονός. Τα μηνύματα είναι ότι δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να γίνονται πρώτος στόχος οι εκπαιδευτικοί, υπάρχουν σαφή και συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ακολουθούνται σε κάθε σχολική μονάδα, ως προς τις υπηρεσίες, εφημερίες και τη φύλαξη παιδιών κάθε ηλικίας, θρησκεύματος και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Προτεραιότητά μας είναι όλοι οι μαθητές» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, Ζωή Κάλτσου. «Έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στις δύο συναδέλφισσες και στη δικαιοσύνη» σημείωσε η κ. Κάλτσου.

Από την πλευρά του ο θείος του 5χρονου, με αφορμή την συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο χώρο του δικαστικού μεγάλου υποστήριξε ότι το παιδί από την αρχή κατέθεσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο σχολείο και πως ήδη παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όταν παρουσιάστηκε, το 2017, το X-ADV συνδύαζε με πρωτοφανή μέχρι τότε τρόπο τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής adventure μοτοσυκλέτας και ενός Scooter καθημερινής ευχρηστίας στην...

ΥΓΕΙΑ

Τα άτομα που γυμνάζονται το Σαββατοκύριακο έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνα που ασκούνται όλη την εβδομάδα, όπως διαπιστώνει νέα μελέτη. Η άσκηση το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρύς προμηνύεται ο χειμώνας για τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν να ζεστάνουν το σπίτι τους με πετρέλαιο θέρμανσης. Με βάση τα σημερινά στοιχεία της...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι βραδύποδες που ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version