ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου στο Πρώτο: Τραγωδία η απώλεια των δύο συμπολιτών μας – Προσπαθούσαν να βοηθήσουν κάποιον άλλον

«Πραγματικά είναι μία τραγωδία η απώλεια των δύο συμπολιτών μας. Πάνω στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν κάποιον άλλον, έχασαν τη ζωή τους εκεί δυστυχώς» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου Σπύρος Αποστολόπουλος, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

Σήμα για εκκένωση στάλθηκε σε έξι χωριά σημείωσε ο κ. Αποστολόπουλος, ωστόσο υπάρχουν απειλές για κάποιους οικισμούς, όπως ανέφερε νωρίτερα το πρωί. Ο κόσμος παραμένει σε μεγάλο βαθμό εκεί για να προστατέψει τις περιουσίες του, προσέθεσε ο αντιδήμαρχος, ενώ επιβεβαιώσει πως υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, χωρίς όμως να έχει σαφή εικόνα ακόμη.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν στην πράξη να σώσουν τα σπίτια τους είναι στα σπίτια τους. Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, κυρίως οι ηλικιωμένοι, έχουν απομακρυνθεί και για λόγους αναπνευστικού» συμπλήρωσε. Από το πρωί σήμερα, σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις, σημαντικές μάλιστα σε αρκετά σημεία, σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο.

«Είμαστε σε πολύ κοντινή επαφή και παρακολουθούμε την εξέλιξη. Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει η χθεσινή πραγματική λαίλαπα, η οποία εξελίχθηκε με απίστευτη ταχύτητα σε πολύ δυσμενώς μορφολογικές περιοχές» επισήμανε, καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπληξαν την περιοχή χθες, τα εναέρια σε μεγάλο μέρος της ημέρας δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν, με τη φωτιά να γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη.

«Έχουμε θέματα σε διάφορους οικισμούς, ημιορεινούς και ορεινούς. Παρακολουθούμε από κοντά. Επεμβαίνουν ήδη τα εναέρια. Είναι από τις 7 και 10 στον αέρα ήδη» είπε ο κ. Αποστολόπουλος, ενώ περιέγραψε πως στην περίμετρο της φωτιάς υπάρχουν κάποια απόκρημνα σημεία, βαθιά ρέματα και χαράδρες που υπάρχει ενεργό μέτωπο ή που έχει αναζωπύρωση και επιχειρούν οι δυνάμεις.

Σε σχέση με χθες που η ένταση του ανέμου ήταν τρομακτική, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αποστόπουλος, σήμερα οι άνεμοι δεν θα είναι το ίδιο ισχυροί, θα πνέουν γύρω στα 5 μποφόρ.

«Η φωτιά εκδηλώθηκε, σε μια περιοχή απρόσιτη. Εκδηλώθηκε παράξενα μέσα σε πυκνό δάσος. Κατά την άποψή μου, επειδή ο αντιδήμαρχος Ευρωστίνης ήταν ο πρώτος που είχε επαφή με τη φωτιά, θεωρώ ότι θεωρεί και αυτός ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που δεν ήταν μια ατυχία» τόνισε καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος, σαφώς εννοώντας πως η πυρκαγιά πιθανόν ήταν προϊόν εμπρησμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όταν παρουσιάστηκε, το 2017, το X-ADV συνδύαζε με πρωτοφανή μέχρι τότε τρόπο τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής adventure μοτοσυκλέτας και ενός Scooter καθημερινής ευχρηστίας στην...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρύς προμηνύεται ο χειμώνας για τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν να ζεστάνουν το σπίτι τους με πετρέλαιο θέρμανσης. Με βάση τα σημερινά στοιχεία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ- Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε το σεξουαλικό «αρπακτικό» Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι να περιμένουν οι συνταξιούχοι το επόμενο διάστημα Η εκτίμηση για τις αυξήσεις στις συντάξεις το 2025 είναι ότι μπορει να είναι λίγο πάνω...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version