ΕΛΛΑΔΑ

Προεκλογική κούρσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την κάλπη της 24ης Νοεμβρίου με εσωτερικές αντιπαραθέσεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων το κόμμα πορεύεται σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον του, με ζητούμενο την συνύπαρξη την επόμενη ημέρα. Οι προεκλογικές περιοδείες και οι επισκέψεις των υποψηφίων ξεκίνησαν, με τον Στέφανο Κασσελάκη να μην έχει ανακοινώσει επισήμως την δική του υποψηφιότητα.

Θέσεις μάχης για την κάλπη της 24ης Νοεμβρίου, παίρνουν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σταματήσουμε τον κατήφορο και να αισθανθούμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας, είναι το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου: «Ο Κασσελάκης οδήγησε σε συρρίκνωση και απαξίωση τον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετώντας τελικά τα σχέδια του κυρίου Μητσοτάκη. Εγώ ΣΥΡΙΖΑ ήμουν και ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνω. Το επίδικο της εκλογής νέας ηγεσίας είναι αν θα υπάρχει αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ».

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά και το Εμπορικό Επιμελητήριο., το απόγευμα της Κυριακής εκκινεί τον προεκλογικό του αγώνα ο Παύλος Πολάκης, ο υποψήφιος για την προεδρία, αφού τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ, χαρακτηρίζει άστοχο το σύνθημα “Είμαι εδώ” από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Μένει να δούμε, λέει ο Χανιώτης βουλευτής, αν ο Στέφανος θα θέσει τελικά επισήμως υποψηφιότητα, ασκώντας μια κριτική στα πεπραγμένα της ηγεσίας του τέως προέδρου.

Ο κ. Πολάκης δήλωσε: «Όπως πολιτεύεσθαι του Στέφανου Κασσελάκη το οποίο δημιουργεί μια κατάσταση από στοίχισης, η οποία έπρεπε να αλλάξει. Μια εκλογή στην οποία βοήθησα και εγώ να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα και στο οποίο αναγνωρίζω ότι έκανα λάθος».

Aπαντώντας σε ερώτηση για το αν περιμένει ο κ. Κασσελάκης το συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου να αμφισβητήσει την καθαίρεση του και για τον λόγο αυτό δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο κ. Πολάκης είπε: «Ε, εντάξει, αυτές τώρα είναι εισηγήσεις, άμα θέλουν να τον ξεφτιλίσουν πλήρως».

Στην Αρτέμιδα περιόδευσε ο Στέφανος Κασσελάκης και συναντήθηκε με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ανατολικής Αττικής. Όπως δήλωσε υποστηρικτής του: «Δεν καταλάβανε ότι ψηφίσαμε Στέφανο γιατί ξέρουμε αυτούς».

Πυρά κατά Κασσελάκη εξαπολύει ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γκλέτσος δήλωσε: «Δεν κάνει το παιδί, δεν κάνει για την πολιτική. Του παραδώσαμε ένα κόμμα αριστερό και αυτός έκανε βόλτα από κανάλι σε κανάλι, διαφημίζοντας τον προσωπικό του πλούτο και την προσωπική του ευτυχία».

Η ενότητα και η συνύπαρξη των αντίπαλων στρατοπέδων είναι το ζητούμενο για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας συνδετικός κρίκος, ένα χαρακτηριστικό, ένα υλικό το οποίο είναι η απόφαση της βάσης. Εάν αυτό γίνει σεβαστό από όλες τις πλευρές, έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να συνυπάρξουν», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα των δύο πλευρών.

Μιλώντας στο Mega ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, ανέφερε; «Ο θάνατός σου η ζωή μου δείχνει ένα πολιτικό κόμμα το οποίο δεν μπορεί να πάει στις διαδικασίες όπως πρέπει να πάει».

Από την πλευρά του μιλώντας στο Open ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε; «Ο αρχηγός, ο πρόεδρος κρίθηκε ακατάλληλος και δεν πρέπει να ξανά εκλεγεί από τη βάση που θα γίνουν οι εκλογές, γιατί κατά την άποψή μου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο μοναδικός εκθεσιακός θεσμός αυτοκινήτου έρχεται να γράψει νέα σελίδα στη εκθεσιακή αγορά των αυτοκινήτων προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες της. Από τις 5...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με μία επίσκεψη στα σημεία πώλησης Aprilia και Moto Guzzi, θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να δείτε από κοντά και να δοκιμάσετε τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 29 ανέρχονται οι αιτήσεις πληγεισών επιχειρήσεων που έχουν υποβληθεί και ελεγχθεί από την διεύθυνση Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής, μετά την πυρκαγιά...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version