ΕΛΛΑΔΑ

Στις 4 Οκτωβρίου η δίκη των οκτώ φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Στις 4 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης. 8 συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες, εκ των οποίων και πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής, αλλά και εκλεγμένα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιδρύματος, καταγγέλλουν  «απερίφραστα την άνευ προηγουμένου την επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Κεραμέως σε συνεργασία με τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και διάφορους “καλοθελητές” συκοφάντες.

Παράλληλα ανακοινώνουν ότι την ημέρα της δίκης και έξω από τα Δικαστήρια Χανίων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9 το πρωί.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2021 η κοσμητεία του ΗΜΜΥ επιδίωξε την πειθαρχική δίωξη σε βάρος φοιτητή του τμήματος και τότε Προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ. Το αδίκημα που διαπράχτηκε ήταν η ανάρτηση μιας αφίσας του φοιτητικού συλλόγου που καλούσε τους φοιτητές σε ορισμένη δράση του Φοιτητικού Συλλόγου (φερόμενη ως «αφισορύπανση»). Οι ενέργειες αυτές συνάντησαν τις άμεσες, μαζικές διαμαρτυρίες των Φοιτητικών Συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου της υπουργού.

Στην ανακοίνωση οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι «η συνέχεια ήταν μια άκρως συκοφαντική ανακοίνωση η οποία λασπολογούσε σε βάρος των Φοιτητικών Συλλόγων αποκαλώντας τους «ομάδες μειοψηφιών» και την κινητοποίησή τους και τη συνδικαλιστική παράσταση διαμαρτυρίας ως δήθεν «ομηρία». Οχτώ μήνες αργότερα, αιφνιδιαστικά, στάλθηκαν οι 8 κλητεύσεις στους γονείς των φοιτητών και φοιτητριών, οι οποίες τους καλούσαν για υπόθεσή τους» στην αστυνομία Χανίων έπειτα από την πρωτοφανή κίνηση της τότε Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να υποβάλει μήνυση ζητώντας την ποινική δίωξη των φοιτητών, παρεμβαίνοντας χοντροκομμένα στις πανεπιστημιακές υποθέσεις με μόνο σκοπό τοι στήσιμο μιας αδιανόητης σκευωρίας σε βάρος του φοιτητικού κινήματος!

Από την πρώτη στιγμή εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι Πανελλαδικά, σωματεία και φορείς, αλλά και οι ακαδημαϊκοί καθηγητές τόσο στα Χανιά αλλά και όχι μόνο, έδειξαν την έμπρακτη στήριξη τους και καταδίκασαν την στημένη αυτή σκευωρία.

Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι κάθε κατηγορία να καταπέσει!».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο μοναδικός εκθεσιακός θεσμός αυτοκινήτου έρχεται να γράψει νέα σελίδα στη εκθεσιακή αγορά των αυτοκινήτων προσφέροντας μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες της. Από τις 5...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με μία επίσκεψη στα σημεία πώλησης Aprilia και Moto Guzzi, θα έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να δείτε από κοντά και να δοκιμάσετε τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 29 ανέρχονται οι αιτήσεις πληγεισών επιχειρήσεων που έχουν υποβληθεί και ελεγχθεί από την διεύθυνση Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής, μετά την πυρκαγιά...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version