Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Εντοπίστηκε το σημείο από όπου ξεκίνησε, εξετάζονται κάμερες ασφαλείας για τα αίτια

Δεν φαίνεται να είναι από θερμές εργασίες η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς στη Φέριζα Κερατέας, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου.

Από την πρώτη στιγμή ανέβαλε τις έρευνες η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με το τοπικό ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αναζητούν το ακριβές σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά, το οποίο φέρονται να έχουν εντοπίσει, με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης να σημειώνουν πως δεν είναι αυτό το οποίο αρχικά είχε υποδειχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν σπίτι – με κάμερες ασφαλείας- το υλικό των οποίων θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς που φαίνεται να ξεκίνησε από «πρανές οδού».

Αυτό σημαίνει ότι ερευνάται εάν κάποιος διέσχισε εκείνο το σημείο έναρξης και για κάποιο λόγο μετά το πέρασμα , ξέσπασε η φωτιά.

Τριάντα ντρόοουν επιχειρούν στον Αττικό ουρανό σήμερα όπως και αντίστοιχες μέρες που χαρακτηρίζονται σοβαρές λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Πρόκειται για ντρόουν του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ενοικιαζόμενα τα οποία έχουν και σταθερό σημείο επιτήρησης αλλά πραγματοποιούν και πτήσεις .

Σημειώνεται πως μόνο μέσα σε ένα 24ωρο , από τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης έως τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής , εκδηλώθηκαν 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα , στο αρχικό τους στάδιο.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Χάρη στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της Jeep ξεκινάει πλέον από τις 29.700 ευρώ και γίνεται πιο προσιτό...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιούνιος και οι καύσωνες φέρνουν μαζί τους κύματα από μέδουσες, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα και να πλημμυρίσουν τη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Bonus Ανταλλαγής είναι μια πρακτική και ευέλικτη λύση για τους φίλους της γαλλικής μάρκας που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το μεταχειρισμένο τους αυτοκίνητο με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα καινοτόμο δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας αέρα που αποτελείται από έξυπνα… παγκάκια αναπτύσσεται στην Αττική, μέσα από το έργο Faircity, για το οποίο συνεργάζονται...