Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η ταξιδιωτική TikToker που εξερευνά τον κόσμο μέσω Google Earth και γίνεται viral γιατί εντοπίζει… άσχημα μέρη

Σε ένα βίντεο μόλις δύο λεπτών και 24 δευτερολέπτων, η Natasha Gupta φαίνεται να ταξιδεύει σε όλη τη Γαλλία, επισκέπτοντας ένα εντυπωσιακό λαβύρινθο, ένα αχνό ηλιοβασίλεμα, έναν επιβλητικό καθεδρικό και ένα όμορφο κτήριο με μωσαϊκά. Σε κάθε σημείο της διαδρομής, δηλώνει πως δεν είναι άσχημο. Ωστόσο, όταν φτάνει σε ένα συνηθισμένο Holiday Inn στην άκρη του δρόμου, αποφασίζει ότι είναι «άσχημο» και το βίντεο τελειώνει εκεί.

Αν και μοιάζει να εξερευνά πραγματικά τη Γαλλία, στην πραγματικότητα η Gupta δεν ταξιδεύει φυσικά. Χρησιμοποιεί το Google Earth για να περιηγηθεί σε τυχαία σημεία του κόσμου, κάνοντας αυθόρμητες αξιολογήσεις για το αν είναι «άσχημα» ή «όχι άσχημα». Τα βίντεο δείχνουν κυρίως τις σκηνές του Google Earth, ενώ η ίδια φαίνεται στο κάτω μέρος της οθόνης, αντιδρώντας σε αυτά που βλέπει.

@natooooooosh

Replying to @Dédé_26 Exploring France until it’s ugly #googleearth #asmr #travel #geoguessr #france

♬ original sound – Natasha Gupta

Αν και αυτή η ιδέα ακούγεται απλή, το διαδίκτυο έχει «κολλήσει» με τα βίντεο της Gupta. Το βίντεο της για τη Γαλλία έχει ήδη προβληθεί 6,5 εκατομμύρια φορές, ενώ παρόμοιες περιηγήσεις της στις Φιλιππίνες και στην Ιαπωνία έχουν φτάσει τα 13,4 εκατομμύρια και 17,6 εκατομμύρια προβολές αντίστοιχα.

Η Gupta, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως μισή Σιγκαπούρια και μισή Ινδή, μετακόμισε στη Βρετανία σε μικρή ηλικία και λατρεύει τα ταξίδια. Ξεκίνησε να φτιάχνει αυτά τα βίντεο για να εξερευνήσει τον κόσμο μέσα από τις δυνατότητες που της προσφέρει το Google Earth, καθώς το να ταξιδεύει φυσικά δεν είναι εφικτό λόγω του κόστους.

Η πρώτη της σειρά βίντεο «εξερευνώ κάθε χώρα μέχρι να βρω κάτι άσχημο» δημοσιεύθηκε αυτό το καλοκαίρι στο TikTok και το Instagram, και πολύ γρήγορα έγινε viral, με τους θεατές να συζητούν για τα σημεία που δείχνει και να προτείνουν νέες χώρες για εξερεύνηση.

Η ιδέα του να χρησιμοποιεί το Google Earth για την εξερεύνηση του κόσμου δεν είναι πρωτότυπη, αλλά η Gupta πρόσθεσε τη δική της μοναδική πινελιά στην ιδέα, ενσωματώνοντας τα πρόσωπα και τις αντιδράσεις της στις εικόνες. Έτσι, δημιούργησε μια πιο «προσωπική» σύνδεση με τους θεατές, οι οποίοι βλέπουν τις αυθόρμητες αντιδράσεις της καθώς περιηγείται σε νέα μέρη.

@natooooooosh

Replying to @kim sunoo Exploring the Philippines until it’s ugly #googleearth #asmr #travel #geoguessr #philippines

♬ original sound – Natasha Gupta

Το πρώτο της βίντεο γυρίστηκε αυθόρμητα και απλά, φορώντας τις πιτζάμες της, και γρήγορα έγινε δημοφιλές. Αν και τα επόμενα βίντεό της είναι λίγο πιο προσεγμένα, η ίδια διατηρεί την απλότητα και τον χαλαρό ρυθμό, κάτι που φαίνεται να αρέσει στο κοινό.

Η ίδια δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα στα βίντεο, κρατώντας μια σχετική ανωνυμία, και προσπαθεί να δώσει έμφαση στους προορισμούς και όχι στον εαυτό της. Η Gupta διαλέγει χώρες που δεν έχουν ιδιαίτερη προσοχή από τον κόσμο, όπως η Βουλγαρία και η Πολωνία, θέλοντας να αναδείξει την ομορφιά τους και να αμφισβητήσει τα στερεότυπα για αυτούς τους προορισμούς.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των βίντεό της είναι ότι δεν επιλέγει εκ των προτέρων τα μέρη που θα επισκεφτεί, αλλά αφήνει το Google Earth να την καθοδηγήσει τυχαία. Η απόφασή της για το τι είναι «άσχημο» ή «όχι άσχημο» είναι αυθόρμητη και βασίζεται στην πρώτη εντύπωση που της δίνει η εικόνα.

Πρόσφατα, η Gupta συνδύασε τα εικονικά της ταξίδια με πραγματικά, κάνοντας ένα βίντεο όπου εξερεύνησε τυχαία σημεία στο Μιλάνο μέσω Google Earth και στη συνέχεια τα επισκέφτηκε αυτοπροσώπως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο πεπτίδιο που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών διαταραχών. Αυτή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Renault θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο εκθεσιακό της μοντέλο, το Twingo E-Tech, στο περίπτερο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2024, που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το 3 αναφέρεται στο μέγεθος του οχήματος, και το 90 στα πολυλειτουργικά, καθημερινά οχήματα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα βήτα αναφέρεται στο ενδιάμεσο στάδιο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μπροστά σε ένα απόκοσμο σκηνικό, το «βαμμένο στα κόκκινα« από την ηλιακή καταιγίδα ουρανό, που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Γη βρέθηκαν οι κάτοικοι...