Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν θέλουμε η Μέση Ανατολή να συρθεί σε γενικευμένο περιφερειακό πόλεμο

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Μίτσελ, δήλωσε στο Sky News Arabia ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν η περιοχή να συρθεί σε γενικευμένο περιφερειακό πόλεμο.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia χτες Πέμπτη (10/10), ο Μίτσελ είπε ότι η περιοχή βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο σημείο, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν μια διπλωματική λύση στον Λίβανο.

Επιπλέον πρόσθεσε «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν επαφές για να μειώσουν την κλιμάκωση», σημειώνοντας ότι η χώρα του υποστηρίζει «περιορισμένες» επιθέσεις του Ισραήλ κατά της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Ο Μίτσελ τόνισε ότι η αμερικανική πολιτική, όσον αφορά στις εξελίξεις στην περιοχή, βασίζεται στο κάλεσμα προς όλα τα μέρη να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση».

Επεσήμανε ότι οι αμερικανικές προσπάθειες συνεχίζονται «για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα».

Όπως σημείωσε «Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, αλλά δεν ακούσαμε καμία σοβαρή απάντηση από τη Χαμάς».

Σχολιάζοντας την επιβεβαίωση του ισραηλινού στρατού, την Πέμπτη, ότι οι δυνάμεις του άνοιξαν πυρ στην περιοχή της έδρας της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), ο Μίτσελ είπε: «Ακόμα συγκεντρώνουμε στοιχεία σχετικά με το περιστατικό την ασφάλεια των εργαζομένων της UNIFIL καθώς και των πολιτών.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όταν μιλάμε για χάρη επί τροχών, τότε αβίαστα έρχεται στο νου το μεγάλο coupe της Mercedes-Benz, που έχει τον τρόπο του να σε κερδίζει,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στη έκθεση Auto Athina 2024, η Renault παρουσιάζει όλη τη σύγχρονη γκάμα της, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα νέα μοντέλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η προσέλευση των επισκεπτών της Έκθεσης “Auto Athina 2024” έχει μέχρι στιγμής ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και η παρουσία των δύο εμβληματικών μοντέλων της Mazda...

ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο πεπτίδιο που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών διαταραχών. Αυτή...