ΔΙΕΘΝΗ

Ο τυφώνας «Μίλτον» απειλεί τη Φλόριντα: Η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Πολιτείας

Σε ύψιστο συναγερμό έχει τεθεί η Πολιτεία της Φλόριντα εξαιτίας της επικείμενης επέλασης του ισχυρότατου τυφώνα «Μίλτον». Οι αρχές έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι, γεγονός που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Πολιτείας, ενώ το γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες με αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Με ταχύτητα ανέμων που αγγίζει τα 260 χιλιόμετρα την ώρα, οι Αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν περάσει από τον κόλπο της Τάμπα, τα τελευταία 100 χρόνια.

Η μεγάλη φυγή

Τεράστιο μποτιλιάρισμα στις εθνικές οδούς! Το ένα πέμπτο των πρατηρίων έχει ξεμείνει από καύσιμα. Οι αρχές έχουν εκδώσει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια πολίτες και υπολογίζουν ότι 20 εκατομμύρια αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμά του.

Ακόμα και με ψηφιακές αναπαραστάσεις τα Δελτία Καιρού προσπαθούν να πείσουν και τους πιο δύσπιστους να απομακρυνθούν.

Όσοι μένουν ακόμα πίσω είναι αντιμέτωποι με τα μπάζα από τον φονικό τυφώνας Χελίν, που χτύπησε τη Φλόριντα δέκα ημέρες πριν.

Την ένταση του Μίλτον έζησαν οι επιστήμονες αεροσκάφους της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που πέταξαν κοντά στον τυφώνα για να συλλέξουν δεδομένα.

Πιγκουίνοι μεταφέρονται από τον πρώτο σε υψηλότερο όροφο καταφύγιου ζώων, την ώρα που το διαστημικό κέντρο Κένεντι και η Ντίσνεϊλαντ σταματούν σταδιακά τη λειτουργία τους.

Ο χειρότερος τυφώνας των τελευταίων 100 ετών

Η Φλόριντα αναμένει τον χειρότερο τυφώνα των τελευταίων 100 ετών. Οι Αρχές περιμένουν ότι όταν θα φτάσει στην κορύφωσή του, οι άνεμοι θα κινούνται μεταξύ των 280, ενδεχομένως και έως των 350 χλμ/ώρα, το νερό θα ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα.

Σε γράφημά του το NBC καταγράφει τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της στάθμης των υδάτων έως και 5 μέτρα στην περιοχή της Τάμπα, η οποία αναμένεται να χτυπηθεί περισσότερο από τον Μίλτον.

Έλληνες που ζουν στη Φλόριντα περιγράφουν την κατάσταση στο ΕΡΤNews

H έκκληση του Αμερικανού προέδρου στους κατοίκους της Φλόριντα να εκκενώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται τα σπίτια αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης, με τις Αρχές να δίνουν μάχη με το χρόνο. Έλληνες που ζουν στη Φλόριντα μίλησαν στο ΕΡΤNews για την εκκένωση της περιοχής.

Όπως περιέγραψε ο ομογενής Ηλίας Μώρος ήδη έχουν εκκενωθεί τα παράλια με την αστυνομία να προειδοποιεί «από πόρτα σε πόρτα ότι όποιος μείνει θα πνιγεί σίγουρα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πάνω από 350 άνθρωποι πέθαναν από χολέρα στη Νιγηρία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 239% από την ίδια περίοδο πέρυσι,...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο, σύμφωνα με μελέτη της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας (DGN) και του Γερμανικού Ιδρύματος Εγκεφάλου. Τα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγγλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έχει ζητήσει έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη στο Λονδίνο ανάμεσα σε όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια Ράντγκερς (ΗΠΑ) και Γλασκώβης (Σκωτία), ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη που προέρχεται από το Heligmosomoides polygyrus, ένα είδος εντερικού...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version