ΔΙΕΘΝΗ

Τα 4+1 μέτωπα του Ισραήλ, μετά από 365 ημέρες πολέμου – Το 75% των Ισραηλινών θέλει να σταματήσει ο πόλεμος στην Γάζα

Το κλίμα είναι βαρύ στο Ισραήλ σήμερα. Ένα χρόνο μετά από την επίθεση των ένοπλων της Χαμάς, ο κόσμος σκέφτεται τους συγγενείς των θυμάτων και τους ομήρους.

Πάνω από όλα όμως, υπάρχει ένας φόβος ο οποίος πλανάται πάνω από ολόκληρο το Ισραήλ και ο οποίος έχει να κάνει με τα 4+1 μέτωπα που έχει ανοιχτά: τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, το Βόρειο Μέτωπο, το Ιράν και βέβαια και το μεγαλύτερο από όλα, το μέτωπο της τρομοκρατίας.

Είναι ένας φόβος ο οποίος πλανάται σε ολόκληρο τον πλανήτη με τις εξελίξεις έτσι όπως διαμορφώνονται. Με εκδηλώσεις μνήμης και συγκεντρώσεις, δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλο το Ισραήλ τιμούν τη θλιβερή επέτειο του ενός χρόνου από την εισβολή της Χαμάς. Οι σημερινές τελετές ξεκίνησαν ακριβώς στις 6:29, τη στιγμή που έγινε η επίθεση.

Νωρίτερα, ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ έπειτα από επίθεση της Χαμάς. Επικράτησε φόβος αλλά γρήγορα οι Ισραηλινοί επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους. Βέβαια, υπάρχει φόβος καθώς λένε πως η νύχτα θα είναι μεγάλη. Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται όλες οι πυραυλικές επιθέσεις που έγιναν κατα την σημερινή ημέρα στο Ισραήλ.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Το 75% των Ισραηλινών, συγκεκριμένα 72% των Εβραίων και 88% των Αράβων υπηκόων του Ισραήλ, δηλώνουν με βάση δημοσκόπηση ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία άμεσα για επιστροφή των ομήρων και για να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Το 62% δηλώνει ότι οι εσωτερικές διχόνοιες απειλούν το Ισραήλ πολύ περισσότερο από ότι ο ίδιος ο πόλεμος, ενώ το 70% απαιτεί επίσημη έρευνα μέσω επιτροπής για το τι δεν λειτούργησε την 7η Οκτωβρίου.

Με βάση στοιχεία του Στρατού που δόθηκαν σήμερα, 728 στρατιώτες και έφεδροι σκοτώθηκαν μέσα σε αυτόν το χρόνο, ενώ πάνω από 26.000 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ.

Οι νεκροί της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου ανέρχονται στους 1.200, ενώ 101 άτομα που απήχθησανδεν έχουν επιστρέψει, ζωντανά ή νεκρά.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι σπορ γραμμές του Aprilia SR GT αποκτούν τώρα πιο τολμηρή εμφάνιση, κάνοντας ακόμα πιο διασκεδαστικές τις καθημερινές διαδρομές αλλά και τις βόλτες εκτός...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από την ψηφοφορία των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μεγάλη αποχή, προέκυψε η απόφαση για αύξηση των δασμών εισαγωγής των Κινέζικων ηλεκτρικών...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες από πέντε χώρες αρχίζουν την εκπονηση ενός κοινού έργου για τη μελέτη της κατάστασης των υποθαλάσσιων λιβαδιών στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξαν στις 07:00 οι 950 κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version