Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: «Ο κατακλυσμός του Αλ-Ακσα επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία» – Τι αναφέρει η Χεζμπολάχ

Στην Βηρυτό, η οργάνωση Χεζμπολάχ υπόσχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης να συνεχίσει να πολεμά την επίθεση του Ισραήλ, «του καρκινώματος που πρέπει να εξαλειφθεί» μακροπρόθεσμα.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε δήλωση με αφορμή την επέτειο του κατακλυσμού του Αλ Άκσα ότι, «σήμερα συμπληρώνεται ένας ολόκληρος χρόνος από την ηρωική επιχείρηση Πλημμύρας του Αλ Άκσα, στην οποία επιδείχθηκε η βούληση της Παλαιστινιακής αντίστασης απέναντι στην επίθεση, αδικία και στην κατοχή που επιβλήθηκε σε αυτόν τον καταπιεσμένο λαό από το 1948, και οι πόλεμοι και οι τραγωδίες που ακολούθησαν και η καταστροφή, και αυτή η επιχείρηση θα έχει ιστορικές επιπτώσεις και στρατηγικές συνέπειες στη συνολική κατάσταση στην περιοχή μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη μέχρι το τέλος της κατοχής και ο παλαιστινιακός λαός αποκτά το νόμιμο δικαίωμά του στην πλήρη ελεύθερη γη του από τη θάλασσα μέχρι το ποτάμι».

Επισημαίνεται στη δήλωσή του ότι, «σε αυτή την ιστορική περίσταση, μας ενδιαφέρει να επιβεβαιώσουμε το πλήρες δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή με κάθε μέσο για την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων του και την άρση της κατοχής».

Τονίζουν επίσης ότι «παρά τη βαρβαρότητα και την επιθετικότητα της κατοχής, που οδήγησε στο μαρτύριο δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων και στην καταστροφή της Λωρίδας της Γάζας με άνευ προηγουμένου βαρβαρότητα, αυτή η άδικη, επιθετική οντότητα έχει αποδειχθεί εύθραυστη που δεν έχει καμία ικανότητα να επιβιώσει και να συνεχίσει χωρίς την αμερικανική υποστήριξη».

Η Χεζμπολάχ επίσης υποχτηρίζει οτι, «δεν υπάρχει θέση για αυτή την προσωρινή σιωνιστική οντότητα στην περιοχή μας και στον κοινωνικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό ιστό μας. Ήταν και θα παραμείνει ένας επιθετικός, θανατηφόρος καρκινικός αδένας που πρέπει να αφαιρεθεί, ακόμα κι αν χρειαστεί πολύς χρόνος, θεωρώντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και οι σύμμαχοί τους και τα εργαλεία τους στον κόσμο και στην περιοχή είναι εταίροι αυτής της κατοχής στην επιθετικότητα και τα εγκλήματά της κατά του παλαιστινιακού και του λιβανικού λαού και κατά των λαών της περιοχής, και φέρουν πλήρη ευθύνη για τον φόνο, το έγκλημα, την αδικία και τις φρικτές ανθρώπινες τραγωδίες».

Η Χεζμπολάχ εξήρε τη σταθερότητα του παλαιστινιακού λαού και τη γενναία αντίστασή του μετά από ένα χρόνο υπομονής, αντοχής και ηρωισμού, παρά την τραγωδία και τον πόνο που συνεπαγόταν, και επαίνεσε επίσης «τη δύναμη και το θάρρος των αδελφών μας Μουτζαχεντίν για την υποστήριξη μέτωπα στην αγαπημένη Υεμένη και στο μεγάλο Ιράκ, καθώς και στην ιστορική απόφαση που έλαβε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. τη φύση αυτής της ανοιχτής αντιπαράθεσης με τον σιωνιστή εχθρό».

Τέλος, πρόσθεσε: «Η απόφαση της Χεζμπολάχ να ανοίξει το μέτωπο υποστήριξης στις 8 Οκτωβρίου για να στηρίξει τον παλαιστινιακό λαό και την έντιμη αντίστασή του. Είναι μια απόφαση στο πλευρό της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της πλήρους ανθρωπότητας, και ταυτόχρονα είναι μια απόφαση για υπερασπιστεί τον Λίβανο και τον λαό του, για τον οποίο η αντίστασή μας και ο λαός μας πλήρωσαν βαριά και δαπανηρά τιμή στην ηγετική του δομή και στη στρατιωτική και υλική δομή του, τον αναγκαστικό εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών ασφαλείας και τη βαριά καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας, και ο εχθρός συνεχίζει τα εγκλήματά του και την επιθετικότητά του χωρίς όρια, αλλά είμαστε βέβαιοι, Θεού θέλοντάς, στην ικανότητα της αντίστασής μας να αποκρούσει την επίθεση, και στον μεγάλο και ανθεκτικό λαό μας να είναι υπομονετικός, σταθερός και να υπομένει μέχρι την εξαφάνιση από αυτό το σύννεφο, και βλέπουμε ευκολία μετά από κακουχίες και ανακούφιση μετά από κακουχίες έχει περάσει ο καιρός των ηττών και ήρθε η νίκη του Θεού.

Χαμάς: «Ο κατακλυσμός του Αλ-Ακσα επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία»

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου επανέφερε το Ισραήλ στην «αφετηρία», δήλωσε ο Χάλεντ Μεσάαλ, πρώην ηγέτης της Χαμάς, στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

«Ο κατακλυσμός του Αλ-Ακσα επανέφερε τον κατακτητή στην αφετηρία και απείλησε την ύπαρξή του», δήλωσε ο Χάλεντ Μεσάαλ χρησιμοποιώντας την ονομασία που δόθηκε από την Χαμάς στην άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας.

Αναφερόμενος στην επίθεση της Χαμάς δήλωσε ότι «επρόκειτο για μία φυσιολογική απάντηση στο καθεστώς κατοχής και στα εντεινόμενα σχέδια εποικισμού (των παλαιστινιακών εδαφών), στην πολιορκία και την επίθεση κατά του Αλ-Ακσα», του τεμένους στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο Χάλεντ Μεσάαλ κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για απειλές κατά της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, παρά τις διμερείς ειρηνευτικές συμφωνίες που έβαλαν τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τις δύο αραβικές χώρες, το 1979 και το 1994 αντίστοιχα.

«Ο εχθρός θέλει όλοι στην περιοχή να είναι υποτελείς και ενεργεί με τον τρόπο αυτό και κατά χωρών με τις οποίες δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση», είπε προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «απειλεί την αραβική και εθνική ισλαμική ασφάλεια παντού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Ελληνικό Παρατηρητήριο μετατρέπεται σε Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) —το Κέντρο Έρευνας για τη Σύγχρονη Ελλάδα και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες από πέντε χώρες αρχίζουν την εκπονηση ενός κοινού έργου για τη μελέτη της κατάστασης των υποθαλάσσιων λιβαδιών στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι σπορ γραμμές του Aprilia SR GT αποκτούν τώρα πιο τολμηρή εμφάνιση, κάνοντας ακόμα πιο διασκεδαστικές τις καθημερινές διαδρομές αλλά και τις βόλτες εκτός...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από την ψηφοφορία των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μεγάλη αποχή, προέκυψε η απόφαση για αύξηση των δασμών εισαγωγής των Κινέζικων ηλεκτρικών...