Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σε κατάσταση συναγερμού το Ισραήλ: Απετράπη μπαράζ επιθέσεων από τη Χαμάς – Ρουκέτες της Χεζμπολάχ χτύπησαν τη Χάιφα

Συνεχίζει να «φλέγεται» η Μέση Ανατολή. Σειρήνες ήχησαν στη Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ τη νύχτα έπειτα από επίθεση της Χεζμπολάχ σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, η Χαμάς εξαπέλυσε σήμερα – επέτειος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου – μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα.

Η Πολεμική Αεροπορία στο Ισραήλ απέτρεψε την επίθεση, η οποία ετοιμαζόταν εδώ και ημέρες από την Χαμάς, με δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες ρουκέτες από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος, περιγράφει ο ανταποκριτής του ΕΡΤNews Γιώργος Σιδέρης. Υπήρχαν πληροφορίες, αξιοποιήθηκαν τόσο από τις χερσαίες δυνάμεις όσο και από τους αεροπορικές, ώστε με συνδυαστικές επιχειρήσεις τα ξημερώματα να καταφέρουν ένα τέτοιο πλήγμα.

Ο ανταποκριτής του ΕΡΤΝews βρίσκεται στο σημείο που το βράδυ της Κυριακής χτύπησαν οι δύο ρουκέτες από την πλευρά της Χεζμπολάχ προς το βόρειο τμήμα και προς το λιμάνι της Χάιφα. Στο συγκεκριμένο σημείο δύο από τις ισχυρές ρουκέτες καρφώθηκαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κρατήρας ενώ τα θραύσματα χτύπησαν τα κτίρια που βρίσκονται γύρω από το σημείο. «Σαν να τις έχουν γαζώσει με πολυβόλο όπλο» τόνισε ο ανταποκριτής.

Στο βόρειο μέτωπο, οι χερσαίες δυνάμεις κάνουν μικρά και προσεκτικά βήματα στο λιβανέζικο έδαφος. Μάλιστα, δυνάμεις του Ισραήλ εισέβαλαν σε υπόγεια σήραγγα καταστρέφοντας αποθήκες πυρομαχικών αλλά και θέσεις εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ.

Ισραήλ: Δέκα τραυματίες από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στη Χάιφα και την Τιβεριάδα

Το Ισραήλ ανέφερε ότι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα χτυπήματος των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στη Χάιφα και την Τιβεριάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε: «Ορισμένα σχολεία στη Χάιφα έκλεισαν προσωρινά και εξ αποστάσεως τα μαθήματα, μετά το χτύπημα πυραύλων στην πόλη».

Η Χεζμπολάχ είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Στην υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας και για την υποστήριξη της γενναίας και έντιμης αντίστασής του, για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του, στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων Khaybar, ως απάντηση στη στόχευση αμάχων, στις σφαγές που διέπραξε ο Σιωνιστής εχθρός και στο κάλεσμα του «Λαμπάικ» Νασράλα στις 23:20 το απόγευμα της Κυριακής, η Ισλαμική Αντίσταση πραγματοποίησε μια σειρά εκτοξεύσεις πυραύλων Fadi «1» στη βάση Carmel, νότια της Χάιφα.

Επισήμανε επίσης σε δεύτερη δήλωση: «Οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης βομβάρδισαν, στις 00:05 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10/07/2024, τη βάση Nimra (μία από τις κύριες βάσεις στη βόρεια περιοχή) δυτικά της Τιβεριάδας, με βλήμα».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Ελληνικό Παρατηρητήριο μετατρέπεται σε Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) —το Κέντρο Έρευνας για τη Σύγχρονη Ελλάδα και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες από πέντε χώρες αρχίζουν την εκπονηση ενός κοινού έργου για τη μελέτη της κατάστασης των υποθαλάσσιων λιβαδιών στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι σπορ γραμμές του Aprilia SR GT αποκτούν τώρα πιο τολμηρή εμφάνιση, κάνοντας ακόμα πιο διασκεδαστικές τις καθημερινές διαδρομές αλλά και τις βόλτες εκτός...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από την ψηφοφορία των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μεγάλη αποχή, προέκυψε η απόφαση για αύξηση των δασμών εισαγωγής των Κινέζικων ηλεκτρικών...