ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Τέσσερα νοσοκομεία στο στόχαστρο των ισραηλινών βομβαρδισμών – Αναστέλλουν τη λειτουργία τους

Τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία στον Λίβανο έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τη λειτουργία τους χτυπημένα από τις ισραηλινές επιδρομές, ενώ μια οργάνωση υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ γνωστοποίησε ότι 11 νοσηλευτές σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο πριν δύο εβδομάδες έχουν κλείσει τουλάχιστον 37 εγκαταστάσεις υγείας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση ισχυριζόμενος ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε ιατρικά οχήματα για τη μεταφορά μαχητών και όπλων, προειδοποιώντας ότι θα χτυπούσε οποιοδήποτε όχημα υποψιαζόταν ότι χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Δρ. Μουνές Καλακίς, διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου Μαριαγιούν στο νότιο Λίβανο, είπε στο BBC ότι το νοσοκομείο δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλείσει, αφού μια αεροπορική επιδρομή έπληξε δύο ασθενοφόρα στην είσοδο του νοσοκομείου την Παρασκευή, σκοτώνοντας επτά νοσηλευτές, ενώ πολλές φορές υγειονομικές εγκαταστάσεις στην περιοχή που περιθάλπουν τραυματίες αμάχους έχουν χτυπηθεί με απευθείας ισραηλινά πλήγματα.

«Οι νοσοκόμες και οι γιατροί ήταν τρομοκρατημένοι», είπε ο Καλακίς, προσθέτοντας ότι «προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αλλά δεν ήταν δυνατό».

Επίσης ανέστειλαν τη λειτουργία τους τα νοσοκομεία της Αγίας Τερέζας, του Τεμπνίν και του Σαλάχ Γκαντούρ.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ δήλωσε ότι από τότε που η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ξεκίνησαν τις εχθροπραξίες τον περασμένο Οκτώβριο, έχουν σκοτωθεί 97 διασώστες, από τους οποίους, περισσότεροι από 40 έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau, βασικού παράγοντα νευροεκφυλισμού στη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, που απευθυνόταν στους υποστηρικτές του κόμματος, κορυφώθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για πολλούς φίλους του μπάσκετ, η Φενέρμπαχτσε έχει βάλει ξανά ισχυρή υποψηφιότητα για μία θέση στο Final Four, αφού προχώρησε σε αρκετά καλές προσθήκες....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στην EuroLeague, με τη δύσκολη επικράτηση επί της Βιλερμπάν στο...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version