Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η μάχη για τον επόμενο ηγέτη του κόμματος των Συντηρητικών

Το ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών είναι η αρένα όπου οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του Κόμματος θα δώσουν τη μάχη εκλογής τους.

Ο Τζέιμς Κλέβερλι (πρώην υπουργός Εξωτερικών), η Κέμι Μπέιντνοκ (πρώην υπουργός Εσωτερικών), ο Ρόμπερτ Τζένρικ (πρώην υπουργός για τη Μετανάστευση), και ο Τομ Τάγκενχατ (πρώην υπουργός για την Ασφάλεια) ζητούν την ψήφο των μελών του κόμματος αν και η διαδικασία εκλογής του επόμενου ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου.

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ με άρθρο του στην Σαν, ζήτησε να επισπευστεί η διαδικασία ώστε ο νέος ηγέτης να απαντήσει στον οικονομικό προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης του Κιρ Στάρμερ που θα ανακοινωθεί στις 30 Οκτωβρίου. Στην πρόταση συμφώνησε και ο Τάγκενχατ αλλά διαφώνησε η Μπέιντενοκ.

Οι βουλευτές των Τόρις θα ψηφίσουν στις 9 και 10 Οκτωβρίου, έως ότου απομείνουν δύο υποψήφιοι. Κατόπιν, τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν στις 31 Οκτωβρίου και το όνομα της/ του νέου επικεφαλής του κόμματος θα ανακοινωθεί στις 2 Νοεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου θα όσοι είναι μέλη για τουλάχιστον 90 ημέρες κατά την έναρξη της ψηφοφορίας. Σε περίπτωση που ένας από τους δύο υποψηφίους αποχωρήσει, όπως έγινε στο παρελθόν, τα μέλη δεν θα ψηφίσουν και θα γίνει αυτόματη ανακήρυξη ηγεσίας.

Το συνέδριο των Τόρις ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με τους υποψήφιους να προωθούν τις θέσεις τους αναφορικά με την πολιτική τους για το κόμμα  και τη χώρα. Δεδομένης της διαρροής του κόμματος προς το ακροδεξιό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ ακόμη και ο πιο μετριοπαθής Τάγκενχατ έχει υποστηρίξει αυστηρό όριο εισερχόμενων νομότυπων μεταναστών, με διαφοροποίηση της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο Ρίσι Σούνακ κάλεσε το κόμμα σε ενότητα από το βήμα του Συνεδρίου στον απόηχο της χειρότερης εκλογικής ήττας του κόμματος από την ίδρυση του το 1834, ένα σημαντικό πλήγμα για τους Συντηρητικούς που μέχρι τον Ιούλιο ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης για περισσότερο από μια δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όταν παρουσιάστηκε, το 2017, το X-ADV συνδύαζε με πρωτοφανή μέχρι τότε τρόπο τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής adventure μοτοσυκλέτας και ενός Scooter καθημερινής ευχρηστίας στην...

ΥΓΕΙΑ

Τα άτομα που γυμνάζονται το Σαββατοκύριακο έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνα που ασκούνται όλη την εβδομάδα, όπως διαπιστώνει νέα μελέτη. Η άσκηση το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρύς προμηνύεται ο χειμώνας για τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν να ζεστάνουν το σπίτι τους με πετρέλαιο θέρμανσης. Με βάση τα σημερινά στοιχεία της...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι βραδύποδες που ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι...