Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος εντείνει τις επαφές για να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα και αρνείται τη μεταφορά του περάσματος της Ράφα

Υψηλόβαθμη αιγυπτιακή πηγή αποκάλυψε την Κυριακή ότι το Κάιρο έχει εντείνει τις επαφές του τις τελευταίες ώρες με το Ισραήλ και τις παλαιστινιακές φατρίες, για να προσπαθήσει να αναβιώσει τις διαπραγματεύσεις για τη διακοπή του πολέμου στη Γάζα.

Σύμφωνα με την πηγή, η Αίγυπτος προσπαθεί να «ξεπεράσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός». Από την άλλη πλευρά, η Αίγυπτος αρνήθηκε την έγκρισή της να μεταφέρει το πέρασμα της Ράφα ή να κατασκευάσει εναλλακτικό πέρασμα, λόγω της απόρριψης της παρουσίας του ισραηλινού στρατού στην παλαιστινιακή πλευρά του.

Υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου είπε: «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια για την ύπαρξη οποιασδήποτε αιγυπτιακής έγκρισης για τη μεταφορά του περάσματος της Ράφα ή για την κατασκευή μιας νέας διάβασης κοντά στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ».

Η πηγή πρόσθεσε ότι το Κάιρο έχει δεσμευτεί για την πλήρη απόσυρση του ισραηλινού στρατού από την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα.

Η Αίγυπτος είχε προαναγγείλει την απόρριψη της ισραηλινής παρουσίας στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, τονίζοντας ότι δεν θα δώσει στο Τελ Αβίβ τη νομιμότητα να την ελέγχει.

Τον περασμένο Μάιο, η επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Ντίαα Ρασουάν, είπε στο Sky News Arabia ότι ο έλεγχος του Ισραήλ στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα είναι «αδικαιολόγητος».

Πρόσθεσε ότι «το Κάιρο έχει συγκεκριμένες σταθερές σχετικά με τη διέλευση και αρνείται να νομιμοποιήσει τον έλεγχο του Ισραήλ στην παλαιστινιακή πλευρά του και δεν θα συνεργαστεί μαζί του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου μπορεί να προκαλέσει σημαντική απώλεια ακοής στους επιζώντες καρκίνου, σύμφωνα με διεπιστημονική μελέτη με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι απροσδόκητος, οφείλεται σε καρδιακά αίτια και συμβαίνει εντός μίας ώρας από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Ο αιφνίδιος θάνατος εκδηλώνεται...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»: Με αυτή τη λακωνική διαρροή το κυβερνητικό επιτελείο σχολίασε τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Tianjin και Southern University of Science and Technology στην Κίνα ανέπτυξαν ένα ρομπότ το οποίο διαθέτει τεχνητό εγκέφαλο και μπορεί...