Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ απελευθερώνει 54 κρατούμενους – Μεταξύ τους και διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, καταγγέλουν βασανιστήρια

Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv αποκάλυψε σήμερα  Δευτέρα ότι το Ισραήλ απελευθέρωσε 54 κρατούμενους από τη Γάζα λόγω του συνωστισμού στις φυλακές του.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι μεταξύ των αποφυλακισθέντων ήταν και ο διευθυντής του Νοσοκομείου Αλ Σίφα, ο Δρ. Μοχάμεντ Αμπού Σαλίμα, ο οποίος συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις αφού ανέλαβαν τον έλεγχο του ιατρικού συγκροτήματος Αλ Σίφα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε τη σύλληψη του Αμπού Σαλίμα κατά τη διαδικασία εκκένωσης των τραυματιών και του ιατρικού προσωπικού από το ιατρικό συγκρότημα, το οποίο είχε υποστεί πολιορκία και έφοδο από τον ισραηλινό στρατό εκείνη την περίοδο.

Ο Αμπού Σαλίμα δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του: «Η κατάσταση στη φυλακή είναι τραγική και πολύ δύσκολη και πρέπει να υπάρξει σταθερός λόγος από την αντίσταση και τον αραβικό λαό για την ελευθερία των κρατουμένων».

«Οι κρατούμενοι υποβάλλονται σε κάθε είδος βασανιστηρίου», δήλωσε ο γιατρός σε συνέντευξη Τύπου. «Πολλοί κρατούμενοι πέθαναν σε κέντρα ανάκρισης και στερήθηκαν τροφή και φάρμακα».

«Για δύο μήνες, οι κρατούμενοι δεν έτρωγαν παρά μόνο ένα κομμάτι ψωμί την ημέρα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «υποβάλλονταν σε σωματική και ψυχολογική ταπείνωση».

(Photo by Bashar TALEB / AFP)

Από την πλευρά του, ο απελευθερωθείς κρατούμενος Φαραζ Λα Σαμούνι είπε τη στιγμή της αποφυλάκισής του ότι οι κρατούμενοι στις κατοχικές φυλακές, ειδικά αυτοί από τη Γάζα, υποφέρουν από τραγικές και αφόρητες συνθήκες και συνθήκες, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Wafa.

Τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις τον συνέλαβαν στις 16 του περασμένου Νοεμβρίου από το σπίτι του στην περιοχή Al-Qarara, ανατολικά του Χαν Γιουνις, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας. Μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης «Σντε Τεμαν», και τοποθετήθηκε σε σκηνή που περιείχε 30 κρατούμενους.

Επισήμανε ότι οι κρατούμενοι υποβάλλονται όλο το εικοσιτετράωρο σε διάφορα είδη βασανιστηρίων, κακοποίησης και επιθέσεων. Επίσης πλήττονται από μεταδοτικές ασθένειες, όπως η ευλογιά, η ψώρα και άλλες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Wafa, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εξακολουθούν να αρνούνται, μέχρι σήμερα, να αποκαλύψουν τον αριθμό των συλλήψεων από τη Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν συλλάβει περισσότερους από 9.450 πολίτες από τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, μαζί με χιλιάδες πολίτες από τη Γάζα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου μπορεί να προκαλέσει σημαντική απώλεια ακοής στους επιζώντες καρκίνου, σύμφωνα με διεπιστημονική μελέτη με...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι απροσδόκητος, οφείλεται σε καρδιακά αίτια και συμβαίνει εντός μίας ώρας από την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Ο αιφνίδιος θάνατος εκδηλώνεται...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»: Με αυτή τη λακωνική διαρροή το κυβερνητικό επιτελείο σχολίασε τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Tianjin και Southern University of Science and Technology στην Κίνα ανέπτυξαν ένα ρομπότ το οποίο διαθέτει τεχνητό εγκέφαλο και μπορεί...