Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Το βασιλικό Νομισματοκοπείο έκοψε επετειακό χρυσό νόμισμα βάρους 10 κιλών και αξίας 10.000 λιρών

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αγγλίας έκοψε ένα χρυσό νόμισμα βάρους 10 κιλών και αξίας 10.000 λιρών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νόμισμα που έχει παραχθεί ποτέ, τουλάχιστον στην Αγγλία, ενώ για τη δημιουργία του χρειάστηκαν 400 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 4 ημερών που ξοδεύτηκαν μόνο για το γυάλισμά του.

Η δημιουργία του νομίσματος, με διάμετρο 20 εκατοστών, επετεύχθη τόσο μέσω παραδοσιακών τεχνικών, όσο και μέσα από την αξιοποίηση πρωτοπόρου τεχνολογίας.

Το νόμισμα αποτελεί το τελευταίο κομμάτι μιας επετειακής συλλογής νομισμάτων υπό τον τίτλο «Queen’s Beasts» (Τα ζώα της Βασίλισσας), η οποία είναι εμπνευσμένη από τα ζωόμορφα, πέτρινα αγάλματα που διακόσμησαν τη διαδρομή της βασίλισσας προς το αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου πραγματοποιήθηκε η στέψη της το 1953.

Ξεκινώντας με ένα νόμισμα που απεικόνιζε το άγαλμα του «Λιονταριού της Αγγλίας» το 2017, η συλλογή ανέδειξε την ιστορία και τον συμβολισμό του κάθε γλυπτού ξεχωριστά.

Το τελευταίο, γιγαντιαίο νόμισμα, φέρει αναπαραστάσεις και των 10 πλασμάτων, ενώ στο κέντρο του φέρει το πορτραίτο της βασίλισσας Ελισάβετ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Mint (@royalmintuk)

«Η συλλογή έχει υπάρξει εξαιρετικά δημοφιλής, ήδη από την εγκαινίασή της το 2017 και πλέον αποτελεί μια από τις αγαπημένες των συλλεκτών νομισμάτων ανά τον κόσμο», λέει η διευθύντρια του Νομισματοκοπείου, Κλερ Μακλένναν.

«Το νόμισμα αυτό θέτει νέες βάσεις όσον αφορά την κοπή νομισμάτων, συνδυάζοντας τεχνικές αιώνων με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, για τη δημιουργία ενός μοναδικού και όμορφου έργου τέχνης», προσθέτει.

Για τη δημιουργία των σχεδίων πάνω στο χρυσό αξιοποιήθηκαν οι ήδη υπάρχουσες χαρακτικές μηχανές του Νομισματοκοπείου, ενώ πριν το γυάλισμά του, εξειδικευμένοι τεχνίτες αφαίρεσαν με το χέρι τις περιττές γρατζουνιές και τα σημάδια που είχαν προκύψει από τη χαρακτική διαδικασία.

Οι τελικές πινελιές στο νόμισμα προστέθηκαν, τέλος, με τη βοήθεια προηγμένων εργαλείων λέιζερ.

Το χρυσό νόμισμα, αξίας 10.000 λιρών, είναι, σύμφωνα με το Νομισματοκοπείο, διαθέσιμο προς πώληση στους επίδοξους συλλέκτες.

ΠΗΓΗ: BBC 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Δεν είναι ο κυβισμός του κινητήρα που σε συνεπαίρνει διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ούτε η απόδοση ως “στεγνός” αριθμός. Είναι το σύνολο που σε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Tenere 700, το εμβληματικό Adventure της Yamaha, είναι μια μοτοσικλέτα μεγάλων αποστάσεων που κατασκευάστηκε για τέλεια απόδοση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης στο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

To Renault 4 E-Tech είναι, με μήκος 4,14 μέτρων, ένα συμπαγές SUV που έχει στον πυρήνα του την πρακτικότητα που διέκρινε τον ένδοξό του,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Αυστραλία προετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Πρώτο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο...