ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ράφα Ναδάλ: «Αυλαία» για έναν θρύλο του τένις – Στα 38 του αποχωρεί από τα κορτ, δείτε το συγκινητικό του βίντεο

Η αυλαία μιας θρυλικής καριέρας στο τένις έπεσε, καθώς ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα κορτ. Ο Ισπανός τενίστας, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών, επιβεβαίωσε την απόφασή του μέσω βίντεο, αφήνοντας πίσω του 22 Grand Slam και αμέτρητες στιγμές δόξας στα διεθνή τουρνουά.

Σε ηλικία 38 ετών, ο Ναδάλ πήρε τη δύσκολη απόφαση να κρεμάσει τη ρακέτα του, έχοντας ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια. Ο θρύλος του ισπανικού και παγκόσμιου τένις ανέφερε χαρακτηριστικά στο βίντεο της ανακοίνωσής του: «Η πραγματικότητα είναι ότι πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία. Νομίζω ότι πλέον δεν μπορώ να παίξω χωρίς να θέτω όρια».

Με δάκρυα στα μάτια, ο Ναδάλ εξήγησε ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη και του πήρε πολύ χρόνο να την πάρει. «Σε αυτή τη ζωή, τα πάντα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλω τέλος στην καριέρα μου», δήλωσε, προκαλώντας συγκίνηση στους απανταχού θαυμαστές του.

Ο Ναδάλ, γνωστός και ως «βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας», θα μείνει στην ιστορία για τις αμέτρητες διακρίσεις του, αλλά και για την αλύγιστη ψυχολογία του, που τον έκανε να κερδίζει μάχες ακόμη και όταν οι πιθανότητες ήταν εναντίον του. Με 14 κατακτήσεις στο Roland Garros και συνολικά 22 τίτλους Grand Slam, ο Ισπανός πρωταθλητής έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο άθλημα.

Η είδηση της αποχώρησής του έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με συναθλητές και φαν να εκφράζουν τη λύπη τους για το τέλος μιας εποχής, αλλά και την ευγνωμοσύνη τους για τις αξέχαστες στιγμές που πρόσφερε ο Ναδάλ στο άθλημα του τένις.

Πλέον, το τένις αποχαιρετά όχι μόνο έναν από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές του, αλλά και έναν άνθρωπο που ενέπνευσε εκατομμύρια με το πείσμα, το ήθος και την αθλητική του αξιοπρέπεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ουδετερότητα του άνθρακα στις μετακινήσεις αποτελεί θεμελιώδη στόχο στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Για μια αυτοκινητοβιομηχανία όπως το Renault Group, σε αυτό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Περισσότερο στυλ στα C-SUV, με έναν σχεδιασμό που “μιλάει” απευθείας στην “καρδιά” των αγοραστών, μια και αποπνέει αέρα μοναδικής ανθεκτικότητας και ευρυχωρίας. Το δίχρωμο...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία ετοιμάζεται να απομακρύνει σήμερα 2.000 υπηκόους της και συγγενείς τους από τον Λίβανο διά θαλάσσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρεσβευτής στη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η απήχηση της νέας γενιάς μοντέλων της MG Motor στην “Auto Athina 2024”. Τόσο το νέο MG ZS Max Hybrid+ με...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version