Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουλάχιστον πέντε ώρες ήταν νεκρός στην πισίνα ο Μπάλντοκ – Παθολογικά τα αίτια, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ιατροδικαστών

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο η τραγική είδηση ότι ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ, βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης στον πυθμένα της πισίνας του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του, αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι τα αίτια του θανάτου ήταν παθολογικά. Ωστόσο, αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή για να ρίξει περισσότερο φως στα ακριβή αίτια της τραγικής απώλειας.

Ο διεθνής δεξιός μπακ ήταν νεκρός για τουλάχιστον πέντε ώρες πριν εντοπιστεί από τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο οποίος έσπευσε να ελέγξει την κατοικία μετά από παράκληση της συζύγου του Μπάλντοκ. Η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, προσπαθούσε επί ώρες να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά χωρίς επιτυχία, γεγονός που την ανησύχησε και την οδήγησε να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη της βίλας να μεταβεί στο σημείο.

Μόλις ο σπιτονοικοκύρης μπήκε στην κατοικία, αντίκρισε τον Μπάλντοκ αναίσθητο στον πυθμένα της πισίνας. Αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο στις 22:38 και επιβεβαίωσε τον θάνατο του 31χρονου αθλητή. Οι αστυνομικές αρχές ερεύνησαν τον χώρο και δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης ή αναστάτωσης, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας.

Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει συγκλονίσει τον Παναθηναϊκό, την Εθνική ομάδα αλλά και τους φίλους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Μπάλντοκ ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός παίκτης και είχε συνδέσει το όνομά του με σπουδαίες εμφανίσεις, τόσο στην Premier League όσο και με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού βυθίστηκε στο πένθος, με αρκετούς παίκτες της ομάδας, όπως οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Βιλένα, Πέρεθ και ο Γιώργος Τζαβέλλας, να φτάνουν στην οικία του άτυχου αθλητή προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον συμπαίκτη και φίλο τους.

Συγκινητικές αντιδράσεις από την ποδοσφαιρική κοινότητα
Η τραγική είδηση έγινε αμέσως γνωστή και στο εξωτερικό, με τη βρετανική Daily Mail να δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από την οικία στη Γλυφάδα, όπου ο Τζορτζ Μπάλντοκ άφησε την τελευταία του πνοή. Ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, καθώς και φίλοι και θαυμαστές του, εξέφρασαν τη θλίψη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλοί από αυτούς θυμήθηκαν τη σπουδαία του καριέρα στην Αγγλία, όπου είχε αναδειχθεί μέσα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αφήνοντας πίσω του έντονο αποτύπωμα.

Λαμπρή καριέρα και διεθνής παρουσία
Ο Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε το 1993 στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα, γεγονός που τον οδήγησε να επιδιώξει την εκπροσώπηση της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που τελικά πέτυχε το 2022. Αγωνίστηκε συνολικά σε 12 παιχνίδια με την «γαλανόλευκη», ενώ είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από την Μίλτον Κέιν Ντονς και, μετά από μερικά χρόνια με δανεισμούς, καθιερώθηκε στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου πραγματοποίησε 219 εμφανίσεις και αγωνίστηκε στην Premier League για 83 αγώνες. Το καλοκαίρι του 2024 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Στο πένθος η οικογένεια του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας
Η απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ είναι βαρύ πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, με την ομάδα να εκδίδει ανακοίνωση εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη. «Ο Τζορτζ ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης και άνθρωπος. Η απουσία του θα είναι αισθητή τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου», ανέφερε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της ΕΠΟ, που αποχαιρέτησε τον 31χρονο αμυντικό, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Εθνική ομάδα. Ο θάνατός του αποτελεί σοκ για τους συμπαίκτες και φίλους του στην Εθνική, οι οποίοι τον θυμούνται ως έναν άνθρωπο γεμάτο ζωντάνια και πάθος για το ποδόσφαιρο.

Συγκλονισμένα τα ξένα ΜΜΕ με τον θάνατο του Μπάλντοκ

Όπως είναι φυσικό η τραγική είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, με την Εθνική Αγγλίας αλλά και την ομοσπονδία της χώρας να στέλνει τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του, ενώ αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το εξωτερικό έκαναν ειδική αναφορά για το τραγικό συμβάν.//ΝΚ

Δείτε τα άρθρα:

Βίντεο από το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ – Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος διεθνής

Η είδηση έχει σοκάρει την οικογένεια του Παναθηναϊκού και τους συναθλητές του Μπάλντοκ, με αρκετούς παίκτες της ομάδας να σπεύδουν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους φίλο και συμπαίκτη. Οι Σένκενφελντ, Μάγκνουσον, Βιλένα και Πέρεθ βρέθηκαν έξω από την κατοικία του Μπάλντοκ, φανερά συγκλονισμένοι, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας.

Βίντεο από την Daily Mirror

Η Daily Mirror δημοσίευσε βίντεο από το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ στη Γλυφάδα, όπου φαίνεται η πισίνα στην οποία εντοπίστηκε η σορός του διεθνή δεξιού μπακ του Παναθηναϊκού. Οι εικόνες αποτυπώνουν το σημείο όπου ο 31χρονος βρέθηκε νεκρός, προκαλώντας ανατριχίλα και συγκίνηση στους φίλους και θαυμαστές του ποδοσφαιριστή σε όλο τον κόσμο.

 

Σοκαρισμένοι οι συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού

Στο σημείο έφτασαν άμεσα και στελέχη του Παναθηναϊκού, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας, Γιώργος Τζαβέλλας, καθώς και άλλοι παίκτες, οι οποίοι παραμένουν σοκαρισμένοι από το ξαφνικό συμβάν. Ο τραγικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει βυθίσει στο πένθος την «πράσινη» οικογένεια, με τους συμπαίκτες του να αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο αγαπημένος τους φίλος και αθλητής δεν είναι πια μαζί τους.

Το ελληνικό και αγγλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ

Σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός αποχαιρέτησε τον διεθνή παίκτη με ανακοινώσεις και μηνύματα στα social media.

Παναθηναϊκός: «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

ΕΠΟ: «Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…».

Super League: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΠΑΟΚ: «Είναι πραγματικά συγκλονιστική η δραματική είδηση του θανάτου ενός αθλητή, του άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ και τα λόγια φτώχα να εκφράσουν τη λύπη μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και συμπαρίσταται στο πένθος τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

ΑΕΚ: «Η ποδοσφαιρική οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Αστέρας Τρίπολης: «Η διοίκηση και σύσσωμη η οικογένεια του ASTERAS AKTOR είναι συντετριμμένη για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά μπροστά στην απώλεια ενός τόσο νέου ανθρώπου… Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί».

Λεβαδειακός: «Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ.? Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

ΠΣΑΠΠ (o σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών): «Μακάρι να ήταν ψέμα… Μακάρι… Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Η 9η Οκτωβρίου του 2024 πέρασε πια στην ιστορία ως μία ημέρα θλίψης και πόνου και όλοι μας αισθανόμαστε φτωχότεροι. Ένα πελώριο γιατί παραμένει αναπάντητο… Τόσο, μα τόσο άδικο…».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ».

Πανσερραϊκός: «Δεν υπάρχουν λόγια… Καλό Παράδεισο George».

Πανιώνιος: «Δεν χωράνε λέξεις να περιγράψουν την οδύνη του άδικου χαμού ενός τόσο νέου ανθρώπου. Καλό ταξίδι Τζωρτζ Μπαλντοκ».

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: «Όλοι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι συγκλονισμένοι και εξαιρετικά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του πρώην παίκτη μας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο αμυντικός έφυγε από τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Bramall Lane και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ».

Εθνική Αγγλίας: «Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα -τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αγγλική Ομοσπονδία (FA): «Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την Εθνική».

Επίσης, όλες οι ομάδες της Premier League αλλά και των μικρότερων κατηγοριών στην Αγγλία εξέδωσαν ανακοινώσεις για την απώλεια του Μπάλντοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Την εμβηματική McLaren F1 που σχεδίασε ο σχεδιαστής-θρύλος της Formula 1 Γκόρντον Μάρεϊ, ακολούθησε το 2012 η P1 – το πρώτο υβριδικό hypercar της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όλες οι εκδόσεις του ανανεωμένου SUV της Honda διαθέτουν έναν πιο διακριτό μπροστινό προφυλακτήρα και ανανεωμένη μάσκα με νέο άνω διακοσμητικό σε crystal black...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία ετοιμάζεται να απομακρύνει σήμερα 2.000 υπηκόους της και συγγενείς τους από τον Λίβανο διά θαλάσσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρεσβευτής στη...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το δέρμα ψαριού μπορεί να επουλώσει τις πληγές που προκαλεί στα πόδια ο διαβήτης, ταχύτερα και καλύτερα απ’ ό,τι οι συμβατικές μέθοδοι, σύμφωνα με...