Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Τζορτζ Μπάλντοκ: Το χρονικό του τραγικού θανάτου του 31χρονου ποδοσφαιριστή

Μια μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο διεθνής ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπάλντοκ, μέλος της Εθνικής Ελλάδας και παίκτης του Παναθηναϊκού, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα της οικίας του στη Γλυφάδα.

Το τραγικό γεγονός έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο. Ο Μπάλντοκ, μόλις στα 31 του χρόνια, άφησε πίσω του μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και τη φήμη ενός ποδοσφαιριστή που έδωσε τα πάντα για το ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα.

Το χρονικό του θανάτου
Το πρωί της Τετάρτης (9/10), ο Τζορτζ Μπάλντοκ συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, στη συνέχεια, τα ίχνη του χάθηκαν για ώρες, γεγονός που ανησύχησε τη σύζυγό του, η οποία μαζί με το παιδί τους βρισκόταν στην Αγγλία. Αφού δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του, μίλησε με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στη Γλυφάδα, ζητώντας του να τον αναζητήσει.

Ο ιδιοκτήτης έφτασε στο σπίτι και αντίκρισε τον 31χρονο άσο χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα. Αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ στις 22:29. Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο στις 22:38 και διαπίστωσαν τον θάνατό του, ενώ ακολούθησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και στο σημείο κλήθηκε η Ασφάλεια και ιατροδικαστής, ο οποίος δεν διαπίστωσε εξωτερικά τραύματα ή σημάδια στο σώμα του.

Σοκ στην ποδοσφαιρική κοινότητα του Παναθηναϊκού
Η θλιβερή είδηση μεταδόθηκε γρήγορα και στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν στο σημείο. Ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Τζαβέλλας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν, ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί παίκτες του συλλόγου όπως οι Ζέκα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Βιλένα και Πέρεθ.

Η αντίδραση της Εθνικής Ελλάδας
Ο Τζορτζ Μπάλντοκ, από το 2022, ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Ελλάδας, με την οποία κατέγραψε 12 συμμετοχές. Παρότι δεν είχε κληθεί για τα τρέχοντα παιχνίδια του Nations League, η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους φίλους και συμπαίκτες του στην Εθνική, οι οποίοι βρίσκονται στην Αγγλία για το κρίσιμο παιχνίδι με την Αγγλία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που διατηρούσε στενή σχέση μαζί του, δήλωσε σοκαρισμένος από την απώλεια.

Το ποδοσφαιρικό προφίλ του Μπάλντοκ
Ο Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μίλτον Κέιν Ντονς, όπου αγωνίστηκε από το 2010 έως το 2017, σημειώνοντας 107 συμμετοχές. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε δανειστεί σε διάφορες ομάδες όπως οι Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και η ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 έκανε το άλμα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την οποία καθιερώθηκε ως βασικός και αγωνίστηκε στην Premier League, πραγματοποιώντας 83 εμφανίσεις. Η πορεία του με τη Σέφιλντ έφτασε στο αποκορύφωμά της με τη συμμετοχή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023.

Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό
Τον περασμένο Μάιο, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2027. Ο Μπάλντοκ ξεκίνησε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά ένας τραυματισμός τον κράτησε πίσω, με το ντεμπούτο του να γίνεται τελικά τον Αύγουστο απέναντι στον Άγιαξ.

Ένα παιδί της Εθνικής Ελλάδας
Ο Μπάλντοκ έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας στις 2 Ιουνίου 2022, μετά από πολυετείς προσπάθειες για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Με το εθνόσημο αγωνίστηκε συνολικά 12 φορές και κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα.

Το ελληνικό και αγγλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ

Σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός αποχαιρέτησε τον διεθνή παίκτη με ανακοινώσεις και μηνύματα στα social media.

Παναθηναϊκός: «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

ΕΠΟ: «Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…».

Super League: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΠΑΟΚ: «Είναι πραγματικά συγκλονιστική η δραματική είδηση του θανάτου ενός αθλητή, του άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ και τα λόγια φτώχα να εκφράσουν τη λύπη μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και συμπαρίσταται στο πένθος τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

ΑΕΚ: «Η ποδοσφαιρική οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Αστέρας Τρίπολης: «Η διοίκηση και σύσσωμη η οικογένεια του ASTERAS AKTOR είναι συντετριμμένη για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά μπροστά στην απώλεια ενός τόσο νέου ανθρώπου… Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί».

Λεβαδειακός: «Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ.? Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

ΠΣΑΠΠ (o σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών): «Μακάρι να ήταν ψέμα… Μακάρι… Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Η 9η Οκτωβρίου του 2024 πέρασε πια στην ιστορία ως μία ημέρα θλίψης και πόνου και όλοι μας αισθανόμαστε φτωχότεροι. Ένα πελώριο γιατί παραμένει αναπάντητο… Τόσο, μα τόσο άδικο…».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ».

Πανσερραϊκός: «Δεν υπάρχουν λόγια… Καλό Παράδεισο George».

Πανιώνιος: «Δεν χωράνε λέξεις να περιγράψουν την οδύνη του άδικου χαμού ενός τόσο νέου ανθρώπου. Καλό ταξίδι Τζωρτζ Μπαλντοκ».

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: «Όλοι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι συγκλονισμένοι και εξαιρετικά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του πρώην παίκτη μας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο αμυντικός έφυγε από τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Bramall Lane και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ».

Εθνική Αγγλίας: «Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα -τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Αγγλική Ομοσπονδία (FA): «Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την Εθνική».

Επίσης, όλες οι ομάδες της Premier League αλλά και των μικρότερων κατηγοριών στην Αγγλία εξέδωσαν ανακοινώσεις για την απώλεια του Μπάλντοκ.

Η ανακοίνωση της οικογένειας
Τα ξημερώματα της Πέμπτης ακολούθησε η ανακοίνωση και της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, που ανέφερε τα εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας σε αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Golden Hall στο Μαρούσι, τα 22 εκθέματα της Volkswagen έδιναν τον παλμό της εκδήλωσης. Οι 8...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του SUV μοντέλου της Alfa Romeo περιλαμβάνει εκτός πολλών άλλων στοιχείων πλήρες πακέτο ADAS, Full LED Matrix προβολείς, ψηφιακό πίνακα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όλες οι εκδόσεις του ανανεωμένου SUV της Honda διαθέτουν έναν πιο διακριτό μπροστινό προφυλακτήρα και ανανεωμένη μάσκα με νέο άνω διακοσμητικό σε crystal black...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Την εμβηματική McLaren F1 που σχεδίασε ο σχεδιαστής-θρύλος της Formula 1 Γκόρντον Μάρεϊ, ακολούθησε το 2012 η P1 – το πρώτο υβριδικό hypercar της...