ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε μια κλωστή κρέμεται το μέλλον του Τεν Χαγκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Όλα θα κριθούν στους επόμενους δύο αγώνες

Ο Έρικ Τεν Χαγκ θα παραμείνει προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το ταξίδι της Πέμπτης στην Πόρτο και την Κυριακή στην Άστον Βίλα, με τον Ολλανδό προπονητή του συλλόγου να είναι «ήρεμος» όσον αφορά τη θέση του, παρά την κυριακάτικη ταπεινωτική ήττα με 3-0 από την Τότεναμ.

Η ανατροπή στο Ολντ Τράφορντ αφήνει τη Γιουνάιτεντ 12η στην Πρέμιερ Λιγκ με επτά βαθμούς σε έξι αγώνες και διαφορά τερμάτων -3, έχοντας σκοράρει μόλις πέντε φορές. Το αποτέλεσμα της Κυριακής αποτέλεσε τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα με 3-0 στο πρωτάθλημα, μετά τη συντριβή από τη Λίβερπουλ την 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτό έχει αυξήσει την αμφισβήτηση για τη θέση του Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ, ωστόσο περισσότερες από μία υψηλόβαθμες πηγές του συλλόγου δήλωσαν στον Guardian ότι ο Ολλανδός αναμένεται να είναι επικεφαλής τουλάχιστον για τα επόμενα δύο παιχνίδια.

Το κλίμα χαρακτηρίστηκε ως ήρεμο, αν και υπάρχει η παραδοχή ότι αυτή είναι μια «μεγάλη εβδομάδα» για τον Τεν Χαγκ, καθώς προσπαθεί να ανατρέψει τη φόρμα της ομάδας του. Αυτό υποδηλώνει ότι οι ήττες σε ένα ή και στα δύο παιχνίδια μπορεί να οδηγήσουν στην απομάκρυνσή του, ειδικά αν ο τρόπος της ήττας είναι και πάλι ανησυχητικός.

Η Γιουνάιτεντ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια της και έχει κερδίσει μόνο τρία από τα οκτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Η ήττα από τα «σπιρούνια» ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς τα δύο πρώτα γκολ, από τους Μπρέναν Τζόνσον και Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, προήλθαν από έλλειψη σχήματος και αντίστασης στη μεσαία γραμμή και την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Το ίδιο πρόβλημα οδήγησε στην ισοφάριση της Τβέντε στην ισοπαλία 1-1 στο Europa League τέσσερις ημέρες νωρίτερα στο Old Trafford.

Όλα δείχνουν την έλλειψη ενός διακριτού σχεδίου παιχνιδιού. Μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ, ο Guardian ανέφερε ότι το αγωνιστικό μοντέλο του Τεν Χαγκ βρίσκεται υπό έλεγχο σε σχέση με τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της θέσης του.

Ο Ολλανδός, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι τον Ιούλιο του 2026 το καλοκαίρι, ρωτήθηκε μετά το παιχνίδι της Κυριακής αν ανησυχεί ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα της Γιουνάιτεντ υπό την ηγεσία του σερ Τζιμ Ράτκλιφ μπορεί να αποφασίσει ότι απαιτείται αλλαγή προπονητή. «Δεν το σκέφτομαι αυτό», δήλωσε. «Όλοι μας πήραμε το καλοκαίρι την απόφαση να μείνουμε μαζί, ως ιδιοκτησία, ως ηγετική ομάδα. Επίσης, πήραμε την απόφαση από μια ξεκάθαρη ανασκόπηση του τι πρέπει να βελτιώσουμε και πώς θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα. Αλλά ξέραμε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, πώς πήγε το παράθυρο, κάποιοι παίκτες άργησαν να έρθουν όπως ο [Manuel] Ugarte.

Πηγή: The Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όταν παρουσιάστηκε, το 2017, το X-ADV συνδύαζε με πρωτοφανή μέχρι τότε τρόπο τα χαρακτηριστικά μιας κλασικής adventure μοτοσυκλέτας και ενός Scooter καθημερινής ευχρηστίας στην...

ΥΓΕΙΑ

Τα άτομα που γυμνάζονται το Σαββατοκύριακο έχουν τα ίδια οφέλη με εκείνα που ασκούνται όλη την εβδομάδα, όπως διαπιστώνει νέα μελέτη. Η άσκηση το...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι βραδύποδες που ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μέχρι το τέλος του αιώνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον στόχο της μεγάλης μεταρρύθμισης στα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μέσω του ΟΠΕΚΑ αναφέρεται η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη,...

Copyright © 2020 Editorial.gr

Exit mobile version