Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ: Μεγάλη νίκη της Εθνικής με 72-71 κόντρα την Τουρκία

Μια μεγάλη νίκη πήρε η εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, κερδίζοντας με 72-71 επί της Τουρκίας στο κλειστό γήπεδο των Άνω Λιοσίων, για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2023.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Κώστα Παπανικολάου λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Στην τελευταία προσπάθεια του αγώνα, ο Σέιν Λάρκιν αστόχησε σε τρίποντο.

Για την Εθνική Ελλάδος ξεχώρισαν Παπαγιάννης (14 πόντοι, 7/10 δίποντα, 0/1 βολή, 4 ριμπάουντ), Αγραβάνης (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) Παπανικολάου (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Μουράτος (10 πόντοι).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ενέ): Λάρκιν 10 (3/9 σουτ, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Μπιρσέν 9 (1), Γκεγίκ 10 (1), Μαχμούτογλου 21 (3/3 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 3/3 βολές), Ουλουμπάι, Μπιτίμ, Σαβάς 6, Οζντεμίρογλου 5 (1), Τουντσέρ 4 (1/6 σουτ), Σιπάχι, Γιασάρ 1.

Μια ωραία συνεργασία που κατέληξε με άλεϊ-ουπ κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη:

Για πρώτη φορά σε «παράθυρο» αγώνων εθνικών ομάδων, στην αποστολή της εθνικής συμμετείχαν και παίχτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, έπαιξε ο Γιώργος Παπαγιάννης από τον Παναθηναϊκό, ενώ από τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χθες για την Euroleague, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα σε λίγη ώρα.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Ελλάδα 2-1
  2. Τουρκία 1-2
  3. Μ. Βρετανία 1-1
  4. Λευκορωσία 1-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σε μια πολύ ευχάριστη εκδήλωση που περιελάμβανε και οδήγηση του νέου μεγάλου SUV της Skoda στην Αθηναϊκή ριβιέρα, πήραμε την πρώτη γεύση από το...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο στόχος της Google να επιτύχει καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2030 κινδυνεύει εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την περιβαλλοντική...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Απολιθωμένοι σπόροι σταφυλιού που βρέθηκαν στην Κεντρική και Νότια Αμερική αποκάλυψαν πως η εξαφάνιση των δεινοσαύρων μπορεί να δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού το 2024 θα διεξαχθούν υπό τη σκιά της κλιματικής αλλαγής, με τον κίνδυνο ακραίων θερμοκρασιών να απασχολεί έντονα τις...