Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακύρωση της σειράς «Kaos» από το Netflix – Σοκαρισμένος ο δημιουργός, οι φανς υπογράφουν petition για να συνεχιστεί

Ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς του Netflix Kaos, Τσάρλι Κόβελ, εξέφρασε τη βαθιά του απογοήτευση για την ακύρωση της σειράς μετά από μόλις μία σεζόν. Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό της εταιρείας παραγωγής Sister στο Instagram, ο Κόβελ απάντησε στους θαυμαστές που έχουν εκφράσει τον θυμό και την απογοήτευσή τους για τη διακοπή της σειράς από το Netflix.

«Φυσικά, είμαι συντετριμμένος που δεν θα δημιουργήσω περισσότερες σεζόν του Kaos, αλλά δεν θέλω αυτή η είδηση να επισκιάσει ό,τι καταφέραμε», έγραψε ο Κόβελ. Στη συνέχεια, εξήρε το ταλέντο του καστ και του συνεργείου, λέγοντας πως είναι εξαιρετικά περήφανος για τη δουλειά που έκαναν και θεωρεί πως ήταν μεγάλη τιμή που συνεργάστηκε μαζί τους.

Το Kaos είναι μια σύγχρονη αφήγηση της ελληνικής και ρωμαϊκής μυθολογίας. Πρωταγωνιστεί ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ ως Δίας, ο οποίος τιμωρεί τον Προμηθέα (Στίβεν Ντιλέιν) αλυσοδέντοντάς τον σε ένα βράχο. Μαζί με τρεις θνητούς, τον Ευρυδίκη (Αουρόρα Περινό), την Αριάδνη (Λέιλα Φαρζάντ) και τον Καίνεα (Μίσια Μπάτλερ), ο Προμηθέας προσπαθεί να ανατρέψει τον Δία. Η σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Netflix στα τέλη Αυγούστου, κατέγραψε σημαντικά νούμερα αρχικά, φτάνοντας στην τρίτη θέση των πιο δημοφιλών αγγλόφωνων σειρών της πλατφόρμας.

Ωστόσο, παρά την αρχική επιτυχία, τα ποσοστά τηλεθέασης του Kaos άρχισαν να μειώνονται σημαντικά μετά την πρώτη εβδομάδα. Από 3,4 εκατομμύρια θεάσεις την πρώτη εβδομάδα, οι προβολές ανέβηκαν στα 5,9 εκατομμύρια τη δεύτερη εβδομάδα, αλλά στη συνέχεια έπεσαν κατά 43% την τρίτη εβδομάδα και περαιτέρω την τέταρτη εβδομάδα, φτάνοντας τα 2,2 εκατομμύρια. Αυτή η πτώση οδήγησε το Netflix στην απόφαση να ακυρώσει τη σειρά.

Οι θαυμαστές αντέδρασαν με οργή και πολλοί υποστήριξαν ότι η σειρά δεν είχε την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να φτάσει σε ένα ολοκληρωμένο συμπέρασμα. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή αίτηση για να σωθεί η σειρά, η οποία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές. Ένας θαυμαστής έγραψε: «Το Kaos μόλις ξεκίνησε και είχε τόσες πολλές δυνατότητες. Αν το Netflix δεν του δίνει ευκαιρία, θα έπρεπε να το δώσει σε κάποια άλλη πλατφόρμα». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Το Kaos μπορούσε να συνεχιστεί για πολλές σεζόν. Υπήρχε πλούσιο υλικό και καταπληκτικές ερμηνείες. Δεν το καταλαβαίνω».

Η ηθοποιός Αουρόρα Περινό, που υποδύεται την Ευρυδίκη, εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή της σε ένα διαγραμμένο ποστ στο Instagram, όπου ανέφερε: «Αυτό πονάει». Εξήγησε πως η συμμετοχή της στη σειρά είχε μεγάλη σημασία για εκείνη, καθώς ένιωσε ότι είδε κάποιος την αξία της, κάτι που ως μέλος μειονότητας και επιζήσασα κακοποίησης, την έκανε να αισθανθεί «άξια».

Ο Κόβελ, γνωστός για το τηλεοπτικό του έργο The End of the F**ing World*, είχε σχεδιάσει το Kaos ως μια τριλογία σεζόν, αλλά οι πτώση της τηλεθέασης και η απόφαση του Netflix να δώσει προτεραιότητα στις πρώτες 28 μέρες ενός νέου προγράμματος ήταν οι βασικοί λόγοι για την ακύρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι μοναδικά στο Netflix. Η πλατφόρμα Disney+ επίσης ακύρωσε την τηλεοπτική συνέχεια του Willow, αφαιρώντας μάλιστα εντελώς τη σειρά από την πλατφόρμα της. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε πολλά ερωτήματα γύρω από τον τρόπο που οι πλατφόρμες διαχειρίζονται την τηλεοπτική παραγωγή στην εποχή της συνεχούς ροής περιεχομένου.

Ο Κόβελ έκλεισε το μήνυμά του με ευχαριστίες στους θαυμαστές για την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για τη σειρά. Ελπίζει πως το Kaos θα συνεχίσει να προσελκύει νέους θεατές, παροτρύνοντάς τους να μιλούν για τη σειρά ώστε να την ανακαλύψουν και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο πεπτίδιο που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει επανάσταση στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων νευροεκφυλιστικών διαταραχών. Αυτή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Renault θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο εκθεσιακό της μοντέλο, το Twingo E-Tech, στο περίπτερο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού του 2024, που...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το 3 αναφέρεται στο μέγεθος του οχήματος, και το 90 στα πολυλειτουργικά, καθημερινά οχήματα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα βήτα αναφέρεται στο ενδιάμεσο στάδιο...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μπροστά σε ένα απόκοσμο σκηνικό, το «βαμμένο στα κόκκινα« από την ηλιακή καταιγίδα ουρανό, που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη Γη βρέθηκαν οι κάτοικοι...