Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Νόμπελ Χημείας στους D. Baker, D. Hassabis και J. Jumper για το έργο τους στις πρωτεΐνες

Το βραβείο Νόμπελ Χημείας απονέμεται στους David Baker, Demis Hassabis και John Jumper για το έργο τους στις πρωτεΐνες.

Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών αποφάσισε να απονείμει το 2024 το βραβείο κατά το ήμισυ στον David Baker «για τον υπολογιστικό σχεδιασμό πρωτεϊνών» και το άλλο μισό από κοινού στους Demis Hassabis και John M. Jumper «για την πρόβλεψη της δομής των πρωτεϊνών».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο, σύμφωνα με μελέτη της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας (DGN) και του Γερμανικού Ιδρύματος Εγκεφάλου. Τα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια ομάδα ερευνητών από τα Πανεπιστήμια Ράντγκερς (ΗΠΑ) και Γλασκώβης (Σκωτία), ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη που προέρχεται από το Heligmosomoides polygyrus, ένα είδος εντερικού...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του SUV μοντέλου της Alfa Romeo περιλαμβάνει εκτός πολλών άλλων στοιχείων πλήρες πακέτο ADAS, Full LED Matrix προβολείς, ψηφιακό πίνακα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Golden Hall στο Μαρούσι, τα 22 εκθέματα της Volkswagen έδιναν τον παλμό της εκδήλωσης. Οι 8...