Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Πιθανά σενάρια απάντησης στο Ιράν – Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητα μας διαμηνύει η Τεχεράνη

Ανήμερα της επετείου μνήμης για την επίθεση της Χαμάς, ηη Χεζμπολάχ εκτόξευσε 190 ρουκέτες προς το Ισραήλ, ενώ το  Τελ Αβίβ έπληξε στόχους, στα νότια του Λιβάνου. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ, με χτύπημα ακριβείας στην Βηρυτό. Την ίδια ώρα το Ισραήλ ζυγίζει προσεκτικά την απάντηση στο Ιράν, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews, Κωστής Κωνσταντίνου.

Iράν: Αν υπάρξει επίθεση, η απάντησή μας θα είναι σφοδρότερη

Μια εβδομάδα αφότου η Τεχεράνη εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί προειδοποιεί ότι «οι εχθροί μας γνωρίζουν σε τι είδους στόχους εντός του Σιωνιστικού Καθεστώτος έχουμε πρόσβαση και συνιστούμε στο σιωνιστικό καθεστώς να μη δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Αν υπάρξει επίθεση εναντίον της χώρας μας, η απάντησή μας θα είναι σφοδρότερη».

Μάλιστα εκτός από τη συνάντηση Πούτιν με τον πρόεδρο του Ιράν, η Τεχεράνη αναγγέλλει διπλωματική πρωτοβουλία με επισκεψη στη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής, για να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν τα «εγκλήματα» του Ισραήλ στη Γάζα και στον Λίβανο, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Η αμερικανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Axios επικαλέστηκε Ισραηλινούς αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους οι ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μπορεί να αποτελέσουν πιθανό στόχο, κάτι το οποίο θα συνιστούσε σοβαρή κλιμάκωση που θα μπορούσε να εκτοξεύσει τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα εξέταζε εναλλακτικές λύσεις αντί να πλήξει τις ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αν βρισκόταν στη θέση του Ισραήλ, και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ κατά τη γνώμη του δεν έχει ακόμη καταλήξει πώς θα απαντήσει στο Ιράν.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός άσκησε περισσότερη πίεση στην υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώνοντας τον διοικητή του αρχηγείου της Σουχάιλ Χουσέιν Χουσεΐνι με πλήγμα στην περιοχή της Βηρυτού, ανέφερε ο IDF σε σημερινή του ανακοίνωση.

Οδοιπορικό του ΕΡΤNews στο Λίβανο

Τέσσερα ακόμη παιδιά προστέθηκαν στις απώλειες αμάχων του Λιβάνου, ενώ οι επιθέσεις μαίνονται και στα ορεινά σιϊτικά χωριά της Βηρυτού, όπου βρέθηκε η κάμερα του ΕΡΤNEWS. Η Αλεξία Καλαϊτζή, μίλησε με τον αντιδήμαρχο του Κματίε, την πόλη που πρόσφατα υποδέχτηκε εκτοπισμένους από τα νότια προάστεια της Βηρυτού και την κοιλάδα Μπεκάα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στα έργα, καθώς και τις πολυεπίπεδες και στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, που επηρεάζουν θετικά την αυτοκίνηση αναφέρθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εκεί, παρουσιάστηκε η γκάμα των αυτοκινήτων με τα οποία θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία της KGM και πιο συγκεκριμένα τα SUV Tivoli, Korando, Torres...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδιασμένο για να δημιουργήσει την επόμενη γενιά των Alfisti, το νέο B-SUV αποτελεί την νέα πύλη εισόδου στον μαγικό κόσμο της Alfa Romeo. Η...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κάθε μέλος της ομάδας της Εσπανιόλ κρατούσε στην αγκαλιά του ένα κουτάβι ή περπατούσε με έναν σκύλο, πριν από την αναμέτρηση της La Liga...