Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανοί χάκερς πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεσης σε ρωσική κρατική εταιρεία μέσων ενημέρωσης, δήλωσε πηγή στο Κίεβο

Μια ουκρανική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι Ουκρανοί χάκερς φέρουν την ευθύνη για τη σημερινή ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση στη ρωσική κρατική εταιρεία μέσων ενημέρωσης VGTRK, η οποία συνέπεσε με τα 72α γενέθλια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ουκρανοί χάκερς ‘συνεχάρησαν’ τον Πούτιν για τα γενέθλιά του με μία ευρείας κλίμακας επίθεση σε κρατική εταιρεία ραδιοτηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικτύων» δήλωσε η πηγή στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τον εν λόγω ισχυρισμό. Ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Gazeta.ru, επικαλούμενος μια ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι η κυβερνοεπίθεση στόχευσε τις διαδικτυακές και εσωτερικές υπηρεσίες της εταιρείας VGTRK, η οποία επίσης είναι κάτοχος και διαχειρίστρια εταιρεία ραδιοφωνικών σταθμών και περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών.

«Οι διαδικτυακές μεταδόσεις και οι εσωτερικές υπηρεσίες έχουν πέσει και ακόμη και το ίντερνετ και τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επισκευασθούν» φέρεται να δήλωσε η πηγή.

«Άκουσα ότι (οι χάκερς) έσβησαν τα πάντα από τους διακομιστές, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας. Δουλεύουν σε κατάσταση αποκλεισμού από τις έξι το πρωί».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στη Μόσχα, δεν είπε ποιος ήταν πίσω από την επίθεση , αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει εδώ και καιρό στόχοι της «συλλογικής Δύσης» όπως είπε και είπε ότι αυτό που συνέβη είναι μέρος «ενός υβριδικού πολέμου».

Η Μόσχα θα θέσει το θέμα της κυβερνοεπίθεσης σε όλα τα διεθνή φόρα , συμπεριλαμβανομένης της UNESCO, της υπηρεσίας του ΟΗΕ που προωθεί την ελευθερία του λόγου, δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η VGTRK έγινε στόχος μιας πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης και ότι ειδικοί εργάζονται σκληρά για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες από πέντε χώρες αρχίζουν την εκπονηση ενός κοινού έργου για τη μελέτη της κατάστασης των υποθαλάσσιων λιβαδιών στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από την ψηφοφορία των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μεγάλη αποχή, προέκυψε η απόφαση για αύξηση των δασμών εισαγωγής των Κινέζικων ηλεκτρικών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι σπορ γραμμές του Aprilia SR GT αποκτούν τώρα πιο τολμηρή εμφάνιση, κάνοντας ακόμα πιο διασκεδαστικές τις καθημερινές διαδρομές αλλά και τις βόλτες εκτός...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξαν στις 07:00 οι 950 κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να...