Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ο κύριος αντίπαλος της ΝΔ και αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα

Για μεγάλη επιτυχία έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σχολιάζοντας στο ΕΡΤNews την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου του κινήματος.

“Θέλω να ευχαριστήσω ως γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και τους έξι, οι οποίοι έδωσαν πραγματικά έναν υπέροχο αγώνα σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. Κινητοποίησαν δυνάμεις που πολλοί από αυτούς τους συμπολίτες μας είχαν χρόνια να δραστηριοποιηθούν με το ΠΑΣΟΚ, να έρθουν να ψηφίσουν. Είναι το μεγάλο κέρδος της παράταξής μας από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής. Αυτή η άνοδος και ότι καταφέραμε να περάσουμε τους 270.000 που είχαν έρθει την προηγούμενη φορά, αλλά και τους 300.000, είναι μια τεράστια επιτυχία και σηματοδοτεί ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον είναι ο κύριος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί στην ουσία την αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία” τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.

“Ξέρετε ότι εγώ είχα μιλήσει από την αρχή για την άποψή μου και την πεποίθησή μου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα τον οποίο ξεκίνησε και ξεκινήσαμε όλοι μαζί και τις επιτυχίες που είχαμε όλοι μαζί τα τελευταία τρία χρόνια. Από κει και πέρα πιστεύω ότι οι πολίτες οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες έκαναν μια επιλογή. Δεν καταψήφισαν κάτι. Υπερψήφισαν αυτόν που θεωρούσαν ότι μπορεί να ηγηθεί, κατά την άποψή τους, αυτής της νέας πορείας της παράταξης. Έχουμε πλέον το δίδυμο του δεύτερου γύρου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πάρει ένα σχεδόν 30%, ο Χάρης Δούκας ένα 21% και θα αναμετρηθούν στη δεύτερη Κυριακή. Καταρχήν πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να ξαναπάμε την επόμενη Κυριακή, να ψηφίσουμε ότι δεν ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία” πρόσθεσε.

“Όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια αυτό το οποίο θέλουμε είναι το καλό του ΠΑΣΟΚ και κυρίως το καλό της πατρίδας. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει μια ισχυρή Ελλάδα την επόμενη μέρα, γιατί βλέπετε τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο κοινός μας στόχος, πέρα για πέρα. Το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι την επόμενη ημέρα, να δουλέψουμε όλοι μαζί από θέσεις ευθύνης και οι υποψήφιοι πιστεύω ότι θα στρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια με όποιον εκλεγεί την επόμενη Κυριακή για τον κοινό μας στόχο” σημείωσε και πρόσθεσε:

“Ο κ. Ανδρουλάκης, μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσε τις προάλλες κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, σηματοδότησε ότι θα γίνουν σημαντικές αλλαγές. Στόχος μας κυρίως είναι να βρούμε εκείνους τους τρόπους έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας, τις προτάσεις μας, όλο αυτό το οποίο έχουμε φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια με τους πολίτες“.

Για το ενδεχόμενο ενός debate μεταξύ των δύο μονομάχων της επόμενης Κυριακής απάντησε: “Νομίζω ότι οι δυο τους θα μιλήσουν και θα αποφασίσουν το τι πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες. Μια βδομάδα έμεινε έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για το ΠΑΣΟΚ. Εννοώ να συμμετέχει πολύς κόσμος και την δεύτερη Κυριακή, αλλά και να μπορέσουν και οι ίδιοι να εκφράσουν τις απόψεις τους“.

Κλείνοντας, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ανοιχτό σε συνεργασίες και κυρίως με κοινωνικές δυνάμεις. “Η εκλογική αυτή αναμέτρηση και η συμμετοχή περισσότερων από 300.000 φίλων και μελών της παράταξης έδειξαν ότι υπάρχει ένα μεγάλο αίτημα: να υπάρξει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτός ο πυλώνας γύρω από τον οποίο μπορούν να συστρατευθούν πολλές κοινωνικές δυνάμεις, έτσι ώστε να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Μάλιστα, εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε να διευρύνουμε το κοινωνικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσουμε ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, να κάνουμε κοινωνικές συμμαχίες όσον αφορά την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους κοινωνικούς χώρους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Εμείς μιλάμε με την κοινωνία και όχι με στελέχη και προσωπικότητες που απλά ψάχνουν να βρουν το επόμενο βήμα στην πορεία τους“.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Ελληνικό Παρατηρητήριο μετατρέπεται σε Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) —το Κέντρο Έρευνας για τη Σύγχρονη Ελλάδα και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες από πέντε χώρες αρχίζουν την εκπονηση ενός κοινού έργου για τη μελέτη της κατάστασης των υποθαλάσσιων λιβαδιών στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι σπορ γραμμές του Aprilia SR GT αποκτούν τώρα πιο τολμηρή εμφάνιση, κάνοντας ακόμα πιο διασκεδαστικές τις καθημερινές διαδρομές αλλά και τις βόλτες εκτός...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από την ψηφοφορία των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μεγάλη αποχή, προέκυψε η απόφαση για αύξηση των δασμών εισαγωγής των Κινέζικων ηλεκτρικών...