Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση για τα πρώτα αποτελέσματα – Ψήφισαν πάνω από 300.735

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου. Η συμμετοχή άγγιξε τις 300.735, ενώ σε ορισμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρούνται ακόμα ουρές, η διαδικασία συνεχίζεται.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ΕΡΤNews:

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης (στις 20:00) θα υπάρχει εικόνα από το 20% των εκλογικών τμημάτων, αλλά και για το δίδυμο του δεύτερου γύρου.

Ικανοποίηση υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ από την προσέλευση των φίλων και μελών του κόμματος. Θέλουν με το μέγεθος της συμμετοχής να δείξουν οτι το ΠΑΣΟΚ κάνει την ολική επαναφορά. Ολοι μιλούν για ενότητα την επόμενη μέρα, τονίζουν ότι ο νέος Πρόεδρος θα διεκδικήσει όχι μόνο να είναι ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά να αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας σύντομο απολογισμό των 2,5 χρόνων στην προεδρία μίλησε για ένα ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε, ενώ το είχαν τελειωμένο, οι πολίτες στρέφουν ξανά τις ελπίδες τους σε αυτό.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι μετά την ενωτική εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, όλοι οι πρωην πρόεδροι προσήλθαν σημερα στις κάλπες και έκαναν δηλώσεις ενότητας και προοπτικής.

Το κλίμα της προεκλογικής εκστρατείας εξελίχθηκε πολιτισμένα, χωρίς να λείψουν οι αντιπαραθέσεις και οι αιχμές. Προφανώς όλοι προσπάθησαν να εκπέμψουν το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ ειναι έτοιμο για ένα νέο ύφος και ήθος στην πολιτική ζωή.

Ενότητα και προοπτική το μήνυμα των υποψηφίων

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πριν δυόμισι χρόνια μου εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά και για τις μάχες, που δώσαμε μαζί. Σε μόλις δυόμισι χρόνια καταφέραμε να σπάσουμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού, που συμπίεζαν το ΠΑΣΟΚ. Θα το κάνουμε πιο ισχυρό και θα πετύχουμε σημαντικές νίκες ξαναβάζοντας την παράταξή μας στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων. Μαζί πετύχαμε όλα αυτά τα σημαντικά βήματα. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε.

«Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα δυναμική αρχή προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση» δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου προσερχόμενη στο εκλογικό κέντρο.

Ενώ πρόσθεσε: «Βλέπω πάρα πολύ κόσμο και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία και θέλω να καλέσω όλες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν μαζικά, να σπάσουν τους μηχανισμούς, να γυρίσουν τη πλάτη στα συστήματα, προκειμένου να δώσουν μια ηχηρή απάντηση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». «Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

«Είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για τη Δημοκρατία και την παράταξη (…) Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη, η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.

Ολοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες» ανέφερε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου προσερχόμενη στο εκλογικό κέντρο.

Ψήφισε στο Πνευματικό Κένρο του Δήμου Αθηναίων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα. Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν» δήλωσε.

Θερμής υποδοχής έτυχε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος προσήλθε στο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες της εσωκομματικής διαδικασίας, για να ψηφίσει.

Στην δήλωση του αμέσως μετά μίλησε για την ανάγκη της δημιουργίας ενός ισχυρού ΠΑΣΟΚ και μιας μεγάλης και πάλι παράταξης ενώ εξέφρασε και την προσωπική του αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Αναχώρησε, στην συνέχεια, προκειμένου να επισκεφθεί περιοχές και εκλογικά τμήματα στην Ηλεία, σε διαφορά σημεία του νομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από χθες το απόγευμα μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα το βόρειο Τμήμα της Θεσπρωτίας, κυρίως το Δήμο Φιλιατών....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο έγκαιρος έλεγχος για νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός είναι σημαντικός για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η κατάθλιψη σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο υποτροπής και επιδείνωσης της αναπηρίας σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ), όπως δείχνει μια νέα μελέτη. Σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες τριβές προκλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από τον Στέφανο Κασσελάκη, με το οποίο ο τέως πρόεδρος μπαίνει στην κούρσα για την...