Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Με Αμερικανούς Γερουσιαστές σε πρωινό εργασίας ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στα Χανιά

Πρωινό εργασίας στην οικία του στα Χανιά με ομάδα Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εν λόγω συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ από την αμερικανική πλευρά έλαβαν μέρος οι Γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, George Tsunis.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και στον ρόλο της στην ανάπτυξη του Κάθετου Διαδρόμου ενέργειας και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ανταλλάγησαν ακόμη απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αρχικά θα διατεθούν στην αγορά δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Leapmotor, με τιμές που θα κάνουν βαθιά τομή στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. To κοινό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ιδιαίτερα φροντισμένο και όπως πάντα elegant περίπτερό της, στο κορυφαίο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στην περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, “Ελευθέριος Βενιζέλος”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο χώρο της Mercedes-Benz και της Smart, που βρίσκεται στο C1 του εκθεσιακού χώρου στο Metropolitan Expo, οι επισκέπτες της Auto Athina 2024 θα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η MG δίνει δυναμικό παρόν στην Αυτοκίνηση Auto Athina 2024, παρουσιάζοντας τα νέα της μοντέλα καθώς και όλη την Hybrid+ τεχνολογία. Την πρώτη πανελλήνια...