Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Τεχνικό πρόβλημα» παρουσίασε το αεροσκάφος του προέδρου της Βραζιλίας μετά την απογείωσή του από το Μεξικό

Το αεροσκάφος που θα μετέφερε πίσω στη Βραζιλία τον πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα παρουσίασε χθες Τρίτη «τεχνικό πρόβλημα», μετά την απογείωσή του από το ένα από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της πρωτεύουσας του Μεξικού, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη πολεμική αεροπορία.

Το δικινητήριο Airbus A319 υπηρετεί 20 χρόνια, είχε αγοραστεί κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Λούλα το 2004 και είχε αποκτήσει τότε το χαϊδευτικό «Aerolula». Χρησιμοποιήθηκε επίσης από τους διαδόχους του στο κορυφαίο αξίωμα της χώρας (Τζίλμα Χουσέφ, Μισέλ Τέμερ, Ζαΐχ Μπολσονάρου).

Το προεδρικό αεροσκάφος του Λούλα, που ήταν παρών στην τελετή ορκωμοσίας της νέας προέδρου του Μεξικού, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Φελίπε Άνχελες, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας.

Η Κλαούδια Σέινμπαουμ έγινε νωρίτερα, χθες το πρωί (τοπική ώρα), η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε την προεδρία του Μεξικού.

Το πλήρωμα του βραζιλιάνικου προεδρικού αεροσκάφους διαπίστωσε πως υπήρχε πρόβλημα και «εφάρμοσε επιτυχώς διαδικασίες ασφαλείας για να το επιλύσει», γνωστοποίησε στον Τύπο ο ταξίαρχος της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας Μαρσέλου Κάνιτς.

Κατόπιν κατευθύνθηκε πίσω στο αεροδρόμιο, προκειμένου το πλήρωμα «να αλλάξει αεροσκάφος και να επιστρέψει στην Μπραζίλια», κατά την ίδια πηγή.

Ωστόσο το αεροσκάφος έπρεπε «να καταναλώσει την απαραίτητη ποσότητα καυσίμου» ώστε να προσγειωθεί με ασφάλεια, εξήγησε ο ταξίαρχος Κάνιτς χωρίς να διευκρινίσει πόση ώρα θα χρειαζόταν να κάνει κύκλους.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, το βραζιλιάνικο προεδρικό αεροσκάφος πέταγε κυκλικά στους αιθέρες κοντά στην πρωτεύουσα όλο το απόγευμα.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος FlightAware επίσης επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας έκανε κύκλους στην περιφέρεια του Μεξικού.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 14:19 (τοπική ώρα· 23:19 ώρα Ελλάδας) και είχε διανύσει μόλις 19 χιλιόμετρα έπειτα από σχεδόν πέντε ώρες, σύμφωνα με την πηγή αυτή, που παρακολουθεί την αεροπορική κίνηση σε πραγματικό χρόνο. Έκανε κύκλους σε ύψος 3.540 μέτρων, με ταχύτητα 467 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης περί τις 19:20 (04:20), κατά τον FlightAware.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κάθε Σεπτέμβριο, ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του αίματος (αιματολογικές κακοήθειες) χρησιμεύει ως μια σημαντική στιγμή για να στραφεί το ενδιαφέρον σε μια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο αναμένουν ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 80 χρόνια: την καταστροφική έκρηξη ενός αστέρα Nova και την εμφάνιση...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Ελβετία και η Ιταλία επαναχάραξαν τα σύνορα που διασχίζουν μια κορυφή των Άλπεων, καθώς οι παγετώνες που λιώνουν μετατοπίζουν τα ιστορικά καθορισμένα σύνορα....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια εξαιρετικά επικίνδυνη τάση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και των εφήβων έχει κατακλύσει το TikTok, προειδοποιούν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Η...